Hacker v mobilní síti: volejte za šedesát haléřů

Důvěřivost některých lidí vskutku nezná mezí a zdá se, že podvodníků stále přibývá. Skutečně, není snad měsíc, ve kterém by se na českém Internetu neobjevil nějaký kutil, který vám umožní ušetřit nemalou částku na volání. Tento je opravdu originální.

Protože však zadarmo ani kuře nehrabe, musíte za tyto „zaručené“ návody něco zaplatit. Narazili jsme na jednu webovou stránku, na které autor nabízí možnost telefonovat z libovolného mobilního telefonu za částku pouhých 80 haléřů za minutu úplně kamkoli. Nabídka nás zaujala a proto jsme kontaktovali e-mailem toho chytrého šikulku, který službu nabízí. Po několika hodinách čekání na odpověď jsme se dočkali první odpovědi:

Dobry den,

sluzba funguje tak jak bylo popsano, pricemz operator nema sanci zjistit, ze ji pouzivate.. (neni to ani tak sluzba jako hackerske kouzlo :-)).. dela se to tak, ze Vy mi poslete Vase tel. cislo a vyrobni cislo mobilu, ktere naleznete na baterce u carkoveho kodu (nutne pro zaktivovani Net Monitoru, coz je potrebne pro funkcnost kodu).. takze postup je ten, ze mi poslete ty cisla, ja Vam predam tajne kody, vy poslete penize (v normalni obalce jako bezny dopis a dovnitr bankovky vlozite do nejakeho papiru, aby nebyly videt) a ja potom zaktivuju Net Monitor (to uz me nic nestoji, takze se nemusite bat nejakeho podvodu.. vlastne stoji - asi dve minuty zivota :-)).. pak uz to funguje naporad a spolehlive, uz jsem to udelal asi 30ti lidem a me samotnemu to jen za leto usetrilo cca 5000,-. Co se tyce ceny, tak to je otazka dohody, ale berte v potaz, ze je to na stalo a tak se investice rychle vrati a pak uz na tom jen vydelavate.. bezna cena je 4000,- ale je mozne se dohodnout i jinak... tak mi poslete ty udaje a jestli souhlasite s cenou, ja pak poslu adresu kam pozdeji poslete penize a az dorazi tak provedu uz jen aktivaci funkcnosti kodu.. jeste odkud prosim jste? (kvuli dosahu one sluzby, jestli treba nebydlite totalne na hranicich nebo tak)

SeHuj.

Protože jsem již od přírody člověk zvídavý a všemožná hackerská kouzla mne vždy zajímala, obratem jsem autorovi potvrdil svůj zájem - byl jsem zvědav, jak jde hacknout mobilní telefon. Odpověď byla ještě zajímavější než předchozí dopis:

Takze onen tajny kod je #53923#+volane aplikujete ho potom tak, ze v seznamu mate vzdy cloveka, date Zmenit cislo a pred cislo jeho mob. telefonu zadate #53923# to je vsechno, zatim to ale nedelejte, protoze zatim byste se takhle znamym nedovolal, bude to fungovat, az zaktivuju tim hack programkem onu aplikaci pro funkcnost kodu, pak ho prubezne nahazite pred cisla do seznamu a je to..

Penize potom poslete v te normalni obalce, NEdoporucene, vlozite je do nejakeho slozeneho papiru aby nebyly videt.. Dam Vam adresu, ale jeste je neposilejte, protoze ten druhy clovek co tohle ovlada mi nedavno zdelil, ze se mu mozna podari prelogovat to tak, ze to nebude fungovat na 80 haleru/min. ale pouze 60 haleru/min., to potrva par dni a az zjistim, jak to dopadlo, jestli se to povedlo (je to totiz vysoce postaveny interni clovek v mobilni komunikaci, ktery ma moznost trochu se v tom vrtat a dostava polovinu vydelku), tak potom poslete penize na adresu nize a hned jak prijdou, tak zaktivuji funkcnost kodu.. napiste mi prosim jestli se vsim souhlasite a vse chapete.. odkud prosimvas jste?? Nekde presne na hranicich to totiz muze haprovat (dosah monitoru), tak aby to bylo bez problemu..

Pod dopisem byla navíc adresa, kam bych měl obnos poslat (tu zde ze zřejmých důvodů nezveřejňujeme).

Jak prosté a jednoduché, že? Smutné však je, že onen servisní kód je naprosto smyšlený a v žádné známé mobilní síti nemá žádnou funkci. Již zde jsme věděli, kolik bije a podvodníka jsme uložili k ledu. Jaké však bylo naše překvapení, když po týdnu od něj přišel další, nevyžádaný (ale velmi, velmi zajímavý) email:

Zdravim, takze do tydne to budu mit prekonvertovano na tech 60 haliru, uz vim ze to pujde.. ja 6.9. na deset dni odjizdim, tak abychom to pekne stihli, tak do 30.8. poslete ty 4000,- tim zpusobem jak jsme se dohodli a asi behem prvnich dvou dnu v zari to zaktivuju.. urcite to ale posli do toho datumu, aby se to stihlo a nemusel si pak cekat zase zbytecne dalsi dekadu OK?

Jo a na tu obalku udelej na predni stranu takovej krizek, takovej, jako je na nem ukrizovanej jezis.. -neco jako variabilni, abych poznal, ze je to od Tebe... jsme teda dohodnuti?

Uznejte sami, že schopnosti tohoto hackerského kouzelníka (či jeho tajemného přítele) jsou vskutku zajímavé. Co na tom, že mu dělá problémy naše mateřština, hlavní je, že dokáže z libovolného mobilního telefonu v jakékoli mobilní síti  telefonovat za pouhých šedesát haléřů!

A co vy, uvěřili byste tomuto šikulovi? Na nějakou neznalou puberťačku by vidina ušetřených financí určitě mohla zapůsobit.

 

Diskuze (31) Další článek: Nokia brzy uvede nový mobil: model 3395

Témata článku: , , Sít, Net Monitor, Mobil, Haléř, MOBI, Hal, Vole, Servisní kód, Hack, Tajný kód