Herní novinky: Tom Clancy's H.A.W.X. a Coffee Shop

V roli pilota soukromé armády braňte svou zemi před teroristy. Vyzkoušejte si, jaké je to provozovat vlastní kavárnu.

Vyzkoušejte nejčerstvější novinky v mobilních hrách: strategický simulátor Coffee Shop, druhé pokračování tahové střílečky Metal Gear Acid, akční leteckou střílečku Tom Clancy's H.A.W.X. a zábavnou kvízovou hru podle stejnojmenné televizní soutěže Jeopardy! Deluxe. Hry by měly být podporovány většinou v současnosti prodávaných i starších telefonů. Pokud si nejste jisti, zda je vybraná hra určena pro váš typ mobilu, ověřte si tuto skutečnost podle návodu v závěru článku.

Java hry - recenze - novinky ze světa mobilních her

Autor: Jiří Viktora, Norbert Lapčák 


Coffee Shop

Rádi se pohybujete mezi lidmi? Snili jste někdy o práci obsluhy v nějakém pohostinství? V tom případě si Coffee Shop zcela jistě zamilujete. Kdo někdy hrál oblíbený simulátor Dinner Dash nebo jeho sourozence Wedding Dash, bude v mobilní kavárně jako doma. V podstatě se totiž jedná o stejný princip: staráte se o zákazníky s cílem uspokojit jejich dané požadavky a potřeby, i když tentokrát opět v jiném kabátku. Jak název napovídá, přesunete se do příjemného prostředí neznámého café baru. Tedy, příjemného do té doby, než se počet stolů a návštěvníků rozšíří. Říkal někdy někdo, že práce barmana je snadná?

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Na začátku si pochopitelně vyberete odpovídající pohlaví, zvolíte si jednu z několika obtížností a váš první pracovní den může začít. Pokud jste přece jenom se hrou podobného typu neměli nikdy zkušenosti, nevadí. Švédští autoři z Mobile Interaction mysleli i na vás a do hry implantovali jednoduchý, leč kvalitní tutoriál. Poté se už můžete vrhnout do kariéry nebo si užít nekončící příval práce ve volném režimu. Co se týče vaší pracovní náplně, obsluhovat budete tři automaty s pitím a zároveň tři fronty se zákazníky. Všechno musíte zvládnout na jedničku, jinak pro vás hra skončí. Vydělané peníze poté můžete použít ke zkvalitnění personálu či techniky. Rozhodně si užijete zábavnou a navíc graficky pěkně vyladěnou hru.

Coffee Shop (strategie):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HJDRM na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč) 

Metal Gear Acid 2

Hráče stříleček můžeme rozdělit na dva typy: na ty, kteří proběhnou celý level plný nepřátel bez zastavení, zato s maximální možnou ztrátou munice, a pak ty, kterým nedělá problém level dokončit jenom s deseti náboji v zásobníku, vyhnout se všemožným alarmům a poplašným zařízením. Ve druhém díle Metal Gear Acid se znovu dostanete do role slavného Snaka. Už to je zárukou, že hru nezahodíte hned po prvním kole. Jestli jste někdy hráli některý z dílů Metal Gear Solid na jakékoliv platformě nebo třeba první díl Metal Gear Acidu, pravděpodobně víte, co je náplní této hry. Cílem je dostat se přes celou úroveň co nejdřív a bez odhalení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jediným problémem je to, že celá lokace je zaplněna nepřátelskými hlídkami a aby toho nebylo málo, občas je potřeba překonat nebo zneškodnit alarm. Oproti velkým sourozencům z konzolí či PC se Metal Gear Acid 2 liší také zpracováním, a sice jedná se o tahovou střílečku. To v kombinaci se šesti různými kartami, které přidávají schopnosti znamená, že opravdu nejde o žádnou odfláknutou hru. V mnoha situacích budete musíte opravdu přemýšlet o další akci, která může znamenat i váš konec. Na druhou stranu vás z nejhoršího dostane pořádný arzenál zbraní. Pěkná a detailní 3D grafika vás vtáhne do děje. Pokud jste fanouškem této japonské bible, Metal Gear Acid 2 si určitě nenechte ujít. Ostatním hráčům pak hra nabídne porci solidní zábavy kombinované s mírným napětím.

Metal Gear Acid 2 (tahová střílečka):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HZBNE na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Tom Clancy's H.A.W.X.

Akční simulátor stíhacího letounu tu byl již několikrát. Slovo dalo slovo a máme pod rukama další dávku pořádné akce. Letecká jatka s velkou porcí pilotních kratochvil a nespočet hodin strávených nad obrazovkami našim mobilů. Zní to náramně, ale skutečnost? Tom Clancy's H.A.W.X. je ve své podstatě jednoduchou arkádou ze starých časů. Nebyl by to Tom Clancy, abychom se nedostali do blízké budoucnosti. Příběh se odehrává v roce 2014. Na žádná další slova skoro není čas, protože se střemhlav pouštíte do akce. Ta byla nastavena po celou dobu hraní na stejný stupeň a nevybočuje oproti jiným arkádám.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  

Na druhou stranu zde najdeme propracované boje s hlavními záporáky, bonusové části, a dokonce jakýsi bullet time. Létáte, střílíte, sbíráte a uhýbáte před eskadrami stíhaček, prostě pořád to samé, ale stejně zábavné. Gameloft umí okořenit hru o dynamický spád, která výs chytí a jen tak nepustí. Částečným kladem je i výběr letounů, v nichž budete plnit nejrůznější mise. Okolní prostranství vidíte z ptačí perspektivy, autoři si s grafikou docela vyhráli. Proletíte se tak na mnoha místech naší zeměkoule – exotickými destinacemi pouští, nebo moderními městy. Na nedočkavé piloty čeká pěkná porce letecké akční zábavy, nudit se rozhodně nebudou ani ostatní hráči.

Tom Clancy's H.A.W.X. (akční, bojová):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HHLKK na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Jeopardy! Deluxe

To byly časy strávené s Honzou Rosákem u televizních obrazovek a soutěže Riskuj!. Po jeho otázkách, které drtily soupeře, se nám bude ještě dlouho stýskat. A než z nás smutek z byvalé vědomostní soutěže opadne, můžeme si své znalosti prozkoušet u Jeopardy! Deluxe. Tenhle kvíz je nadupaný směsicí neopakovatelných otázek a obsahuje hned několik kategorií. Zkusíte své štěstí v historii, zabrousíte do sportu, nebo snad holdujete vědeckým otázkám? Najdete tu od každého něco, a že se u otázek opravdu zapotíte.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Začínáte u výběru vašeho avatara. Překvapivě si ho můžete uzpůsobit dle libosti a vkusu. Pak už následuje samotná pranice o vytoužené první místo. Ale musíme brát v potaz, že ve hře jsou ještě další dva soupeři, kteří ve vyšší obtížnosti znamenají opravdové peklo na zemi! Oponenti totiž dovedou rychle zareagovat na vaše zaváhání a jakožto průběžně prvnímu vám suverénně začne téct do bot. Vývojáři se navíc dušují, že i po několikahodinovém hraní se otázky nebudou opakovat. A vyřešili to vskutku chytře. Desítky kategorií vás provětrají i v těch nejzáludnějších znalostech, jaké známe z televize. Jeopardy! Deluxe je jednoznačnou volbou pro náruživé hráče, kteří zde najdou vše, co potřebují. Menší nedostatek je v pouhém překladu a nedokonalém přizpůsobení reálií některých otázek českému prostředí.

Jeopardy! Deluxe (vědomostní):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HSBAG na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)


Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).

Váš názor Další článek: O2 v tichosti ruší některé balíčky konvergovaných služeb

Témata článku: , Novinky, Vědomostní soutěž, Herní, Barma, Tom, Hlídka, Starý čas, Celý level, Shop, Nov, Zeměkoule, Bible