Herní novinky: Wolfenstein RPG a X-Men Origins

Zachraňte svět ve hře Wolfenstein RPG. Vžijte se do role statečného Wolverina v akcí napěchované dobrodružné hře podle filmu X-Men Origins.

Vyzkoušejte nejčerstvější novinky v mobilních hrách: legendární RPG Wolfenstein, akční fantasy novinku s Larou Croft Tomb Raider, další předělávku PC hry Worms a nejnovější pokračování akční bojovky na motivy komiksových X-Menů. Hry by měly být podporovány většinou v současnosti prodávaných i starších telefonů. Pokud si nejste jisti, zda je vybraná hra určena pro váš typ mobilu, ověřte si tuto skutečnost podle návodu v závěru článku.

Java hry - recenze - novinky ze světa mobilních her

Autor: Jiří Viktora, Norbert Lapčák


Wolfenstein RPG

Konec války se blíží. Osud nacistického Německa je pomalu zpečetěn. Tedy alespoň to si myslí spojenci. Němečtí vědci však mají jiný názor a do posledního boje vytáhli s pořádně velkou dávkou okultismu. Nezbývá nic jiného, než vyslat na další nebezpečnou misi ostříleného agenta Blazkowicze. Předpokládejme, že každý z vás už někdy přivoněl k této hře. Wolfenstein byl svého času králem PC stříleček. Dnes se řadí po boku Dooma a Quake k legendám herního nebe. Nicméně i tato mobilní verze od EA Mobile si zachovává své kouzlo a vrátí vás do časů, kdy jste se po nocích vloupávali k tátovi do pracovny, abyste si mohli zahrát tuhle pecku. Za největší kouzlo hry by se dal bezpochyby považovat příběh, kdy jste jako agent Blazkowicz vyslán se svoji speciální jednotkou na hrad Wolfenstein zajistit veškeré dokumenty týkající se nacistických vědeckých pokusů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jednoduché ovládání a herní systém je velmi podobný s Doom RPG. Uvnitř hradu narazíte na spoustu interaktivních předmětů, které využijete proti zákeřnému nepříteli. Jako zpestření nám autoři připravili míchání lektvarů, které vám alespoň na chvíli vylepší statistiky. Ve Wolfensteinu najdeme hned několik tradičních kousků zbraní jako pistoli, samopal, čiperku, ale dojde i na takové perly, jako je minigun nebo plamenomet. Samozřejmě RPG se v názvu hry nevyskytuje jen tak – svoji postavu si totiž během hry můžete vylepšovat, což se vám v pozdějších chvílích, kde je obtížnost místy opravdu hodně vysoká, bude hodit. Kdo by na hradě přece jenom neměl co dělat, může si zahrát některou minihru v podobě karet či závodů kopání do slepic. I po grafické stránce se jedná o pěkný kousek mezi java hrami. Wolfenstein RPG je prostě nutnost nejenom pro fanoušky Carmackovy legendy.

Wolfenstein RPG (akční střílečka):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HZYLD na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Tomb Raider: Underworld

Zatímco hry z pera Johna Carmacka kralují v žebříčcích dodnes, sexy archeoložka Lara Croft takové štěstí neměla. Teď nemám na mysli jenom filmové pokusy s Angelinou Jolie v hlavní roli, spoustě nadšenců se totiž nelíbila evoluce této hry, což autoři (myšleno na „velkých“ platformách) nezachránili ani posledním dílem s podtitulem Underworld, jakkoliv zněl slibně. Zatímco se údajně chystá opravdu revoluční další díl, pojďme se podívat na nejnovější dobrodružství Lary Croft na mobilních telefonech. Nejdřív je potřeba zmínit příběh, na kterém si autoři dali opravdu záležet. Hráč se bude pohybovat v podzemních hrobkách a katakombách plných nástrah, pastí a nepřátel na každém kroku. Nicméně ani to vás neodradí od plánu najít bájné Thorovo kladivo.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Při putování hrou vás opět nemine skákání, šplhání, řešení zapeklitých rébusů a v neposlední řadě i střílení, tentokráte po slizkých nepřátelích. Občas vám cestu vpřed zkříží nějaký ten boss typu obrovského hada nebo krakena. Pohled na ně je skutečně úchvatný. Aby taky ne, hra je celá v líbivém 3D grafickém kabátku. O detailní prostředí včetně sexy postavy Lary Croft nouze rozhodně není. I ovládání je vyřešeno na mobilní telefony vcelku dobře – do jednoduchých zatáček Lara dokonce kráčí automaticky, stačí držet příslušnou klávesu pohybu vpřed. Horší je to se zvukovým doprovodem. Až na úvodní melodii v menu se dočkáte jenom reálných zvuků. Přesto si krásná archeoložka určitě zaslouží druhou šanci.

Tomb Raider: Underworld (akční, bojová):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HDXXD na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Worms 2008

Populární červové si našli cestu i na mobilní telefony, díky kterým nyní zavítáme až do dálného vesmíru a navštívíme ta nejzajímavější místa galaxie. Vývojáři vycítili nové možnosti a do hry tak zahrnuli i červí marťany nebo roboty, stejně netradiční jsou i prostředí samotných bojů. Nebáli se použít starou známou 2D předlohu, jež se nezapře ani na telefonech. Můžeme si tak zahrát kampaň, čítající 12 zajímavých misí, a také mini hry. V nich si otestujeme, jaké to je být členem protiraketové obrany, organizovat červí přistání nebo být sympatickým ochráncem bohaté červí komunity.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Kromě mini her a rozsáhlé kampaně na vás čekají mnohá další poslání a vedle eliminace soupeřů vás prověří i pestré doplňující úkoly - brzy zjistíte, že sesbírat všechny předměty není až taková sranda, jak jste si mysleli. Autoři nezapomněli ani na zábavné hraní na šířku displeje, nevyzpytatelné povětrností podmínky nebo staré známé zbraně. Arzenál totiž tvoří jak osvědčené klasiky, tak horké novinky, které zkrátka musíte vyzkoušet. Ruku v ruce solidní hratelnosti jde i zábavný multiplayer, který si budete moci užít přímo na vašem telefonu.

Worms 2008 (likvidační):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HKUZD na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

X-Men Origins: Wolverine

Kdo by neznal osudy původně komiksových postav, lidí s nadpřirozenými schopnostmi, X-Menů. Příběh nás zavede do role Wolverina ještě před tím, než se připojil k dalším zmutovaným hrdinům. Pokud příběh shrnu do jedné věty, pak je vaším úkolem překazit Strykerův nebezpečný plán, na který se nabalují další a další střípky z bohaté Wolverinovy minulosti. Možná jste si všimli, že náš hlavní hrdina je napůl člověk a napůl vlk, což v něm vyvolává nadpřirozené schopnosti, které můžete posilovat sbíráním tzn. mutagenů. Díky obrovským drápům může zdolávat jinak nepřekonatelné překážky a hravě slézat kluzké prostory nebo naopak hbitě lézt po jakýkoliv stěnách budov. Multifunkční drápy slouží i coby skvělá útočná pomůcka asmysluplný obraný systém zároveň.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Dech ve hře berou časově omezené úrovně, kde musíte jednat co nepraktičtěji a především co nejrychleji. I graficky se nejnovější X-Men povedl, i když místy to mohlo být daleko lepší, některé animace působí příliš strnule a lineární prostředí brzy omrzí. Dokonce i s nepřáteli si autoři mohli vyhrát mnohem více, za vděk bereme alespoň kreativním obsazením sniperů, kterých se dočkáte až v pozdější části hry. Nové X-Meny by si však určitě neměli nechat ujít všichni příznivci fantasy, pro fanoušky populární komiksové a filmové série je tato hra téměř povinností.

X-Men Origins: Wolverine (akční, bojová):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HZCYH na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)


Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).


© 2009 ELECTRONIC ARTS INC. ALL RIGHTS RESERVED.

Diskuze (6) Další článek: „Revoluční“ účtování dat O2 má cenový strop

Témata článku: , Konec války, RPG, Kraken, Lektvar, Ori and The Blind Forest, Nov, Tomb Raider, Herní, Legendární RPG, Reálný zvuk, Hlavní hrdina, Střílení, WORM, Plamenomet, WoL, Wolfenstein, Novinky, Lara Croft, Plamen, Worms