Herní RedMagic 5G přichází v novém barevném provedení. Koupit jej můžete i v Evropě

Herní značka RedMagic, která se vydělila od mateřské Nubie, představuje novou barevnou variantu herního smartphonu RedMagic 5G s podporou sítí páté generace. Jak uvádí v tiskové zprávě, pro uvedení barvy „Eclipse Black“ na globální trh se značka rozhodla po úspěchu této varianty na domovském čínském trhu. Telefon v nové barvě je k dispozici na oficiálním e-shopu značky také pro zákazníky z Evropy, přijde na 599 eur (cca 16 tisíc korun).

Nová barevná verze představuje spíše umírněnější designové řešení, které kombinuje černou s odstíny šedé a jako kontrast využívá červené prvky nebo linie. Původní verze RedMagic 5G je přitom mnohem odvážnější a pro některé možná až příliš barevná – na zádech kombinuje červenou a tyrkysovou barvu, pouze pruh ve svislé ose je černý. Druhá existující varianta je celočervená. Nová černá verze by tak mohla být volbou spíše pro konzervativnější uživatele, kteří nechtějí, aby jejich telefon vzhledově tolik „křičel“.

Výbava telefonu zůstává stejná a reprezentuje současnou hardwarovou špičku. Telefon pohání procesor Snapdragon 865, společnost mu dělá 12 + 128 GB rychlých pamětí (LPDDR5 a UFS 3.0). Telefon používá pasivní kapalinové chlazení v kombinaci s grafenem a vnitřním aktivním větráčkem, jehož výdech nalezneme na pravé boční hraně (vstup pro vzduch je na protější straně). Telefon podporuje 5G konektivitu. 6,65palcový Full HD+ AMOLED displej má vestavěnou čtečku otisků a obnovovací frekvenci 144 Hz.

Pro herní účely slouží k ovládání her dvě speciální dotekové plošky na jedné z delších hran telefonu. Na fotoaparát nebyl kladen úplně největší důraz, a tak zde nalezneme trojitý snímač 64 + 8 + 2 Mpx. Druhý objektiv je širokoúhlý, třetí slouží pro makro. Vestavěná baterie disponuje kapacitou 4 500 mAh a po dokoupení příslušného adaptéru podporuje až 55W kabelové dobíjení (v balení je 18W adaptér). Bezdrátové dobíjení telefon nemá.

Nubia RedMagic 5G
rozměry a hmotnost: 169 × 78 × 9,8 mm, 218 g
displej: 6,7", kapacitní AMOLED, 1 080 × 2 340, 385 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1400|600 Mb/s), 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, GPS
paměť: 128 GB, RAM: 8 GB, baterie: 4 500 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 865 (8× Kryo 585, 3 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 10
fotoaparát: 64MPx, video (7 680 × 4 320), autofocus, blesk
69 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Váš názor Další článek: RECENZE: Samsung Galaxy M21 má krásný AMOLED, obří baterii a slušnou cenovku

Témata článku: Nubia, , , , , , , , , , , Nubia RedMagic 5G, Telefon, Dobíjení, Herní, Full HD AMOLED displej, Pro +, Adaptér, Barva, Provedení, Eclipse Black, Barevné provedení, , Evropa