Hideez key je chytrý klíč, který odemkne dveře i váš telefon. A nejen to

Hideez je chytrý bezdrátový klíč, který odemkne dveře, počítač a dokáže i mnohem více. Na pohled vypadá nenápadně, jde o malý plastový přívěsek, který připnete ke klíčům, takže jej máte vždy u sebe. Hideez jsme krátce vyzkoušeli na konferenci HackIT 4.0.

Do čtvercového tělíčka o rozměrech 33 × 33 × 9,5 mm výrobce vměstnal spoustu zajímavých funkcí. Díky vestavěnému RFID modulu zvládne bezkontaktně otevřít podporované dveře. Bluetooth konektivita pak otevírá široké možnosti spolupráce se spárovaným mobilním telefonem či počítačem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Hideez key je odemkne dveře, počítač či telefon. Umí také vyplnit hesla, elektronicky podepsat dokument a verze Wallet pak bezpečně uchová kryptoměny. Veškerá komunikace probíhá výhradně bezdrátovou cestou.

Pokud je Hideez v dosahu zařízení, dokáže jej odemknout nebo v něm automaticky doplní uložené přístupové údaje k webům či aplikacím. K tomu využívá správce hesel, který je součástí obslužné aplikace. V rámci ní Hideez také vygeneruje elektronický podpis nebo heslo pro dvoufázové ověřování k podporovaným službám či bankám. 

Díky integrovanému repráčku a notifikační diodě dokáže zabránit odcizení vaší klíčenky. Když se dostane mimo dosah zařízení, upozorní vás notifikace na mobilu. Bystrému oku neujde, že zmíněná dioda je také tlačítko. To lze naprogramovat pro vzdálenou spoušť fotoaparátu, kamery, diktafonu a nebo jen odešle informace o vaší aktuální poloze. O to více potěší dlouhá výdrž až 6 měsíců, přičemž není problém knoflíkovou baterii vyměnit.

Kryptoměnoví nadšenci ocení vzhledově totožné zařízení Hideez Wallet, které nabídne většinu dříve zmíněných funkcí, ovšem poslouží i k bezpečnému uložení privátních klíčů ke kryptoměnovým peněženkám. Pro obě varianty platí, že podporují zařízení se systémy od verzí Android 4.4, iOS 9.3, Windows 8.1 či macOS 10.11 El Capitan.

Klíč Hideez key si můžete objednat na českých stránkách za rozumných 49 dolarů (cca 1 100 Kč). Kryptoměnová varianta je zatím v předprodeji. Skeptičtí uživatelé pak mohou počkat na oznámenou druhou generaci, která přijde v podobě vodotěsného náramku, její cenu však zatím neznáme.

Hideez key v akci:

Váš názor Další článek: Na první Datart Expo přišlo skoro deset tisíc lidí. „Příští rok pokračujeme,“ zní z Datartu

Témata článku: , , , , , , , , , Privátní klíč, Dolar, Kter, El Capitan, Notifikační dioda, Elektronický podpis, Banka, Telefon, Vaš, Klíč, Key, Knoflík, Wallet, Bezpečné uložení, Totožné zařízení, Česká stránka,