Hitem Kickstarteru je chytré krmítko, které vyfotí ptáka a obrázek pošle do mobilu

Chytré krmítko pro ptáky Bird Buddy kombinuje úplně obyčejné krmítko s fotopastí. Aktivuje se zvuky ptáků nebo přeletem před senzorem. Objektiv je širokoúhlý (120°) a senzor má rozlišení 5 MPx.

Obrázek se přes Wi-Fi či Bluetooth dostane do mobilní aplikace, která rozpozná přes 1000 druhů ptáků. Nechybí ani gamifikační prvek. Cílem je vyfotit co nejvíc druhů. Na rozdíl od virtuálních pokémonů ale budete limitováni tím, že ve svém okolí rozhodně nechytíte všechny.

Krmítko měří 23 × 16 × 18 cm, váží 600 gramů a vejde se do něj až 900 ml krmení. Když dojde, na mobilu vám pípne notifikace. Zařízení je voděodolné, odolá teplotám od −20 do +48 °C a integrovaný 6040mAh akumulátor se nabíjí přes USB-C (výdrž bohužel neznáme).

Nápad už na Kickstarteru podpořilo přes 14 tisíc fanoušků a vybraly se tři miliony dolarů, tedy 50× víc, než byla cílová částka.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Jak vypadá výsledek? Třeba takhle...

Bird Buddy je v základní edici dostupný za 139 eur (asi 3 700 Kč). Přikoupit lze solární střechu za 49 eur, držák na stěnu za 15 eur nebo klícku pro lojovou kouli za 10 eur. K distribuci dojde v září 2021.

Bird Buddy v akci:

Diskuze (7) Další článek: Volkswagen řeší chronický problém elektromobilů. O nabíjení se postará autonomní robot

Témata článku: , , , , , , Euro, Senzor, Mobil, Obrázek, Chytré, Hit, Pták