Honor nemá nic jisté. Americké úřady se hádají o jeho přidání na blacklist

V létě jsme vás informovali o tom, že skupina amerických republikánů žádá o přezkoumání situace se společností Honor, pro kterou přestal platit zákaz s dodáváním komponent a technologií, jenž se nadále vztahuje na bývalou mateřskou společnost Huawei. Situaci v minulém týdnu projednávaly americké úřady a bezpečnostní agentury s tím, že ke společné shodě zatím nedošlo.

Zatímco Pentagon a Ministerstvo energetiky USA hlasovali pro přidání společnosti Honor na blacklist, proti naopak bylo Ministerstvo obchodu a Ministerstvo zahraničí. Pokud se strany nedohodnou, bude muset finální verdikt učinit americký prezident Joe Biden.

Aktuálně platí, že USA nemá oficiální důvod, proč by se zákaz měl vztahovat i na Honor. Společnost byla prodána čínskému konsorciu distributorů a městu Šen-čen, takže oficiálně už skrze Huawei není nijak napojena na centrální čínskou vládu. Přesto panují podezření, že prodej společnosti byla pouze klička, jak se vyhnout sankcím. Uvidíme, jak se bude dále situace vyvíjet.

Telefony Honor Magic 3:

Zdroj: WashingtonPost

Diskuze (9) Další článek: Ze záběru neunikne ani myš. Oppo si scénu pohlídá pomocí bočního fotoaparátu

Témata článku: Honor, , , , , , , , Americký úřad, Ministerstvo obchodu, Joe Biden, Blacklist, Bezpečnostní agentura, Šen-čen, WashingtonPost, Pentagon, Přidání