Honor Pad 2: jednoduchý a zapamatovatelný název pro tablet, co umí telefonovat

Vzpomínáte ještě na Huawei MediaPad X1 a X2? Šlo na svou dobu o dobře vybavené sedmipalcové tablety, které disponovaly telefonními funkcemi. Druhý jmenovaný se u nás později prodával v limitované edici jako Honor X2. Letošního nástupce už čínská společnost představila rovnou jako Honor Pad 2. Tablet patří mezi ty štíhlejší s tloušťkou těla 8,1 mm a hmotností 340 gramů.

Klepněte pro větší obrázek
Osmipalcový tablet Honor Pad 2 může posloužit i k telefonování (foto: fonearena.com)

Velikost displeje tabletu narostla na 8 palců, přičemž IPS panel si ponechává FullHD rozlišení, přesněji 1 200 × 1 920 bodů. Výchozí poloha držení tabletu je „na výšku“, což potvrzuje i telefonní sluchátko na kratší straně displeje a rozvržení ikon v prostředí podobné smartphonům. Na zadní straně najdeme 8Mpx fotoaparát, uvnitř těla je uložena baterie s kapacitou 4 800 mAh.

O zařazení do střední třídy svědčí použitý procesor Qualcomm Snapdragon 616. Připraveny jsou 3 GB RAM a variantně 16 nebo 32 GB vnitřního úložiště. Tablet podporuje LTE, ale existovat bude i v levnější „pouze Wi-Fi“ verzi. Cena tabletu v Číně začíná po přepočtu na necelých 4 tisících korun (bez DPH), dostupnost pro Evropu zatím oznámena nebyla.

Diskuze (2) Další článek: Samsung v Koreji nabídne uživatelům Notu 7 50% slevu na Galaxy S8 či Note 8

Témata článku: Honor, Huawei, , , , , , , Honor 6X, Honor Pad 2, Huawei Mediapad, Huawei Mediapad 8GB 3G, Huawei Mediapad X1, K telefonování, Pro +, Tab, Zapamatovatelný název, Název, Letošní nástupce, Použitý procesor, Hon, Honor Pad, Pad, Telefon, Poloha,