Hrajeme si s Windows Mobile zadarmo

Dnes jsme pro vás připravili vesmírnou klasiku, ještě klasičtější hledání min, potrápíme logiku a budeme ničit drahokamy.

Hry a volný čas Zábava a hry, to nejsou jen komerční tituly, často si lze velmi slušně zahrát i při výběru ze sekce freeware. Co jsme z ní vybrali tentokrát? Hned na úvod tu máme remake legendární akční hry Space Invaders. Druhým dnešním kouskem bude skvělá verze hledače min jménem All Mobile Mines. Do třetice si můžete zahrát perfektní logickou hru Sequential. A na závěr si povíme o Eggstreme - Sizzler Supremacy, příjemné freewarové verzi známé Bejeweled.

Space Invaders

Vypadá to, že sebranka vesmírných pobudů nedá naší matičce Zemi nikdy pokoj. A jak to tak v podobných případech bývá, čirou náhodou to budete právě vy, kdo bude muset Zemi zachránit. Pokud jste se zatím s titulem Space Invaders či jemu podobným nesetkali, pak je rozhodně na místě krátce připomenout, o co vlastně jde. Hráč se pohybuje ve spodní části displeje a snaží se umnou kombinací krytů a útoků odvrátit mimozemský útok. Svůj baculatý kanón můžete dole schovat za některou ze 4 ochran. Potvůrky postupují po obraze zleva doprava a poté zprava doleva, jakmile dosáhnou Země, hra končí. Za mého mládí stála jedna tato hra nemalé 2,- Kčs, vy si jich dnes můžete dát zadarmo, kolik jen chcete! Hra vyžaduje cca 1 MB RAM a jakýkoliv procesor od StrongARMu nahoru.

Klepněte pro větší obrázek 

Hodnocení: 4/5
Stáhnout


All Mobile Mines

Logicko-přemýšlecí hra Miny udělala kariéru především díky verzi zabudované do operačních systémů řady Microsoft Windows. U mobilní i stolní verze je cíl hry zcela stejný - na základě informací o odkrytém okolí určit a označit vlaječkou místa, kde se nalézají nebezpečné miny. Povolání minérů patřilo odjakživa k jedněm z nejnebezpečnějších, není proto divu, že odkrytí a spuštění bomby = smrt a konec hry. All Mobile Mines je kompatibilní s naprosto všemi mobilními OS z rodiny Windows Mobile (počítaje v to i ty se čtvercovými displeji). Hru lze hrát v režimech "krajinka" i "portrét".

Klepněte pro větší obrázek

Hodnocení: 4/5
Stáhnout


Sequential

Naoko nenápadná hra s velmi jednoduchými pravidly, která ovšem nabízí opravdovou výzvu i zkušenému hráči. Nejprve pár slov k náplni hry - pokud klepneme stylusem na libovolné místo na hrací desce, vykreslí se zde velké plus z kostek. Tím máme na mysli 3 x 3 kostky vodorovně a svisle (vypadají jako velké "+"). Pokud jsou již nějaké kostky na místě vznikajícího plus, pak zmizí do vzduchu a naopak ze vzduchu se stane kostka. Pokud je tvoření pluska omezeno některou ze zdí hrací pochy, pak je obrazec patřičně deformován - vytvoří či změní se pouze ty části zasahující na desku. Každá ze 140 úrovní obsahuje různorodou startovní pozici a je na hráči, aby celou desku "vymazal" přepnutím kostek do "off-stavu"; prázdné plochy. Pozor - každá úroveň má určitý počet tahů, dokdy musí být splněna. Překročení tohoto limitu znamená neúspěch. Prezentace Sequential je navzdory původu z freewarové sekce na úrovni - za grafiku, zvuky i muziku by se nemusel stydět nejeden komerční titul.

Klepněte pro větší obrázek

Hodnocení: 4/5
Stáhnout


Eggstreme - Sizzler Supremacy

Další z nekonečné řady variací na herní systém Bejeweled. Tentokrát s přísně velikonoční tématikou a také jeho cena je velmi příjemná - je nabízen zdarma. Eggstreme - Sizzler Supremacy situuje hráče do poměrně neobvyklé role vládce Země Vajíček bránícího Zemi Vajec před útokem Egatronů (vskutku neobvyklý pocit, mohu povrdit...). Kupodivu se to děje seřazováním stejných vajec minimálně do trojice. Oproti Bejeweled zde lze vyměňovat vejce i diagonálně. Pokud jste nad Bejeweled strávili nějakou tu hodinku, můžete ostatním ukázat, kdo je tu největší hráč. Hra totiž umožňuje vystavit skóre na síti a reprezentovat tak barvy té či oné země. Kromě QVGA a VGA rozlišení je hra k dispozici i pro MS Smartphony, Symbian S60, S80 i S90 mašinky, desktopová PC a dokonce i GP2X konzole.

Klepněte pro větší obrázek 

Hodnocení: 4/5
Stáhnout


Článek vyšel na webu WindowsMobile.cz

Váš názor Další článek: Zdarma s O2 na hokejové MS

Témata článku: , , , , Windows Mobile, Windows!, MOBI, Win, Tvoření, Wind, Hra, Mobil