Hrátky s Windows Mobile (vybíráme freeware)

Nevěřte tomu, že hry zdarma musí nutně vypadat mizerně. Hned čtyřikrát vás dnes přesvědčíme o opaku.

mDiamondz

Dvojice logických her (KikerZz a SwaperZz) v jednom balení jménem mDiamondz. V obou jde shodně o získání co největšího počtu diamantů. Ovšem oba tituly se liší způsobem, jakým se tak děje. V KikerZz se po vzoru Clickomanie a Jawbreakeru sbírají minimálně dva vodorovně či svisle spojené diamanty a jde o to vyčistit plochu. Ve SwaperZz se pro změnu diamanty mění tak, jako v Bejeweled - záměnou sousedních diamantů je nutno vytvořit skupinku nejméně tří stejných v libovolném směru. Hra mDiamondz vyžaduje libovolné Pocket PC a nejméně 752 kB na disku.

Klepněte pro větší obrázek

Hodnocení: 5/5
Stáhnout


 
mGomoku

Ačkoliv Gomoku pochází oficiálně z Japonska, vžilo se i u nás pod podstatně domáčtějším názvem "Piškvorky". Hra je to v ČR velmi dobře známá a zejména školáci v učebních hodinách jistě popsali nejednu čtverečkovanou stránku znaky "X" a "O" ve snaze dosáhnout sjednaného počtu stejných figur v jedné (zcela libovolně ležící) řadě. Verze mGomoku určená pro všechna Pocket PC je velice pěkně zpracovaným freewarem. Několik doprovodných skladeb v soundtracku, zvukové efekty, nestejnoměrně nasvícená deska, i kulisy bitvy mezi dobrem a zlem dávají tušit, že se nám do ruky dostalo cosi kvalitnějšího. Dodejme ještě, že zde se hraje na tradičním Gobanu (19 x 19) a na pět v řadě. Jsou zde dokonce tři herní varianty a pětice levelů obtížnosti. A pozor, hra dokonce mluví česky! Smekáme a nebýt při hodnocení omezeni pětihvězdičkovou škálou, dáváme šest hvězdiček! Hra mGomoku vyžaduje 880 kB prostoru.

Klepněte pro větší obrázek

Hodnocení: 5/5
Stáhnout


 
RushHour

V případě, že jste si oblíbili puzzle hry s vyřezávanými kostkami typu "Klotski", pak pro vás máme dobrou zprávu. I pro platformu Windows Mobile (aspoň 5.0+) existuje její freewarová verze. Zde se však nejedná o variaci na prosté dřevěné kostky, ale na přeplněné parkoviště, z něhož musíme dostat ven naše červené autíčko. To samozřejmě znamená, že kostkami nelze hýbat, jak si usmyslíme, ale jen dopředu a dozadu. Zkrátka jako u auta. Čeká zde na nás 160. RushHour kromě již zmíněných WM5+ trvá ještě na existenci .NET CF 2.0+ v systému.

Klepněte pro větší obrázek

Hodnocení: 3/5
Stáhnout


 
SensorMaze

Experimentální hra, která jednak zabaví menší členy domácnosti a zároveň také ukazuje, co vše je možné dělat s náklonovým senzorem u HTC Diamondu. Tentokrát za pomoci náklonů PDA budeme v podobě sympatického bílého myšáka hledat cestu za sýrem a ven z bludiště. Úroveň (rozuměj "komplexnost bludišť"), se po úspěchu vždy progresivně zvyšuje. Velikost hry je rovněž velmi příjemná, 27 kB archiv je na WM poměry skutečně mizivá hodnota.

Klepněte pro větší obrázek

Hodnocení: 4/5
Stáhnout

WMhelp.jpg

Diskuze (4) Další článek: Trpasličí vyzvánění od Vodafonu zdarma

Témata článku: , , , Hrátky, Free, Win, MOBI, Wind, Free +, Windows!, Windows Mobile, Myšák, F +, Mobil, Člen domácnosti, Free verze