Hrdinové: televizní hit v mobilu (test Java hry)

Peter Petrelli, Hiro Nakamura i nebezpečný Sylar. Všichni Hrdinové tak, jak je znáte z TV. Nyní můžete ovlivnit budoucnost i vy.

I na českých televizních obrazovkách jsme mohli sledovat seriál, který se stal naprostým hitem zejména ve Spojených státech. Jmenuje se Hrdinové (v originálu Heroes) a kombinuje žánr fantasy, komiksu a akčního napětí. Děj je přitom zasazen (převážně) do současnosti a hlavními hrdiny jsou v podstatě „běžní“ lidé, kteří však mají některé zvláštní schopnosti. Jeden umí létat, druhý číst myšlenky, třetí je zase nesmrtelný, jiný umí vše najednou. Tématu se poměrně pevně drží i stejnojmenná mobilní hra od Gameloftu, kterou dnes podrobíme důkladnější zkoušce.

Heroes: The Official Mobile Game (Hrdinové)

Díky oficiální licenci mohla být použita jména postav i animované tváře herců známých ze seriálu. Setkáte se tak s genetikem Mohinderem Sureshem (jeden z mála hrdinů, který nemá žádné zvláštní schopnosti), který je stejně jako v seriálu i jakýmsi průvodcem-vypravěčem. Dále jsou ve hře zastoupeni všestranně nadaný Peter Petrelli, rozvojená osobnost se nevídanou silou Niki Sanders, mistr teleportace a práce s časem Hiro Nakamura a samozřejmě i hlavní záporák Sylar, se kterým v závěru hry svede Peter nejtěžší souboj. Ve vedlejších rolích se potom objevuje nesmrtelná roztleskávačka Claire a Peterův bratr Nathan, který jej „naučí“ létat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Hra obsahuje celkem 11 levelů, po jejichž projití se dostanete k závěrečné bitvě všech nadpřirozených schopností Peter vs. Sylar. V každé úrovni jste jedním ze tří hrdinů Niki/Hiro/Peter, přičemž postava je určená a nemůžete si ji vybrat. Příběh je čerpán většinou z děje seriálu, i když je samozřejmě hodně zjednodušen. Niki má zachránit svého syna Micaha, uvězněného v kasinu, Hiro má za úkol najít meč Kensei, který mu vrátí schopnost zastavit čas, Peter se zase musí vydat po stopách Sylara, aby zachránil New York před jadernou explozí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Pokud máte raději souboje, budou vás bavit hlavně pasáže s Niki a Peterem. Některé levely s Hirem jsou koncipovány jako logické minihry, ve kterých se nebojuje. Setkáte se v nich například s prvky Tetrisu nebo Sokobana. Společné pro všechny postavy je možnost použití jejich zvláštní síly jako comba. To nastřádáte během hry sbíráním modrých kamenů, použití je vždy časově omezené a pro zopakování je třeba vždy nasbírat další kameny do plné stupnice. Hirovo combo má schopnost na danou dobu zastavit čas, Niki narostou ramena, stane se z ní dvojče Jessica a jedním úderem skolí všechny protivníky. Peter střídá svoje comba podle potřeby – přesouvá předměty, vrhá elektrické výboje nebo létá. Dále se hodí sbírat červené kameny, které vám zase doplňují „zdraví“. Pokud ale náhodou zemřete, nic se neděje, checkpointy jsou ve hře rozmístěny poměrně zhusta, takže se příliš zpět vracet nebudete.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 

Ovládání hry je tradičně výborně zpracované, průběžná nápověda v podobě vyskakujících bublin vám vždy poradí, jakou klávesu je třeba pro danou akci stisknout. Jestliže jste fanoušky televizních Hrdinů, tato hra vás určitě chytne, budete v ní poznávat místa a události ze seriálu. Pokud jste seriál zatím neviděli, budete se místy možná divit, proč vás najednou unáší nějaký chlápek a kamsi s vámi letí, nebo co po vás chce na ulici v New Yorku jakási roztleskávačka, ale hru si vychutnáte i bez znalostí reálií. Jedinou věc, kterou bych už možná tradičně vytknul, je až příliš malá obtížnost. Přivítal bych také více levelů a postav ze seriálu. Já měl za dvě hodiny dohráno.

Heroes: The Official Mobile Game (akční, bojová, logická hra):

  • pro objednání hry odešlete SMS ve tvaru CPS HVSDD na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Doplňující informace

Hra je v češtině, může se ale stát, že pro váš mobil není lokalizována. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

  • STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).

Diskuze (1) Další článek: Nokia Ovi: nasdílejte celý svůj život

Témata článku: , , , Claire, Chlápek, Hit, Ovládání hry, Test, MOBI, Mobil