Hry pro iPhone mají jít snadno portovat na Palm webOS

Krom všech těch tahanic s Nokií, HTC a dalšími si Apple hraje na kočku a na myš s Palmem. Konkrétně se snaží odstavit majitele modelu Pre od iTunes a v minulosti nad Palmem visela kvůli údajné podobnosti některých rysů přístroje s iPhonem i žaloba. Lidé z Palmu si s tím ale zdá se hlavu nelámou a chystají se odpálit pořádně jedovatý míček na část hřiště, kde doposud dominovala společnost s nakousnutým jablíčkem ve znaku.

Proslýchá se totiž, že Palm se chystá už tento týden na Konferenci herních vývojářů představit softwarový nástroj, který by jim umožnil velmi snadnou portaci her vytvořených právě pro iPhone na jejich přístroje s operačním systémem webOS. Palm slibuje, že portace zabere vývojářům jen několik dní s tím, že výsledná kvalita je srovnatelná s původní verzí. App Store potažmo iPhone by tak mohl velmi snadno přijít o exkluzivitu na některé tituly a fakt, že téměř stejné aplikace by se mohly objevit i pro Palm by se u Applu určitě nelíbil.

A ve světle současných kauz, kdy každý každého žaluje a soudí se i o ten nejmenší detail je klidně možné, že by právníci Applu opravdu dostali za úkol dát dohromady žalobu na Palm.

Diskuze (25) Další článek: Sygic: Nokia N900 a Maemo konečně mají autonavigaci

Témata článku: Palm, , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Softwarový nástroj, Pro +, Web, Pór, Port, Jít,