Hry pro komunikátor Nokii 9210, část. II.

Nokia 9210 Communicator je špičkový kapesní počítač kombinovaný s mobilem určený převážně pro seriozní práci. I přesto se vyrojilo stejně jako pro Psiony mnoho her, které dokáží zkrátit dlouhou chvilku. Dnes jsou na řadě hry logické.

V minulém díle seriálu jsem psal o hrách Terra Force, V-Rally, Bounce, SnakeEx a MeltDown.

15

Klasická hra, kde v poli 4x4 přesouváte 15 kamenů tak, abyste je postupně poskládali od jedničky nahoru. Šestnáctý kámen chybí, čímž je vytvořeno místo pro posouvání. Kameny posouváte pomocí kurzorové klávesy. Toť vše. Zábava zaručena.

CardDeck

Balení šesti karetních her, které získáte s komunikátorem.  Najdete zde např. populární Solitaire, zde zvaný Klondike, který mě baví asi nejvíce. Zbytek her vidíte na obrázku; vždy jde o hry, u nichž musíte podle různých pravidel přesouvat karty tak, aby byly daným zůsobem poskládány. Bez dotykového displeje se hry sice ovládají hůře, ale po chvilce si zvyknete.

Poznámka: I pro kapesní počítače Psion existují karetní hry, které se díky dotykovému displeji i lépe ovládájí. Máte-li Psiona, přečtěte si moje starší články v rubrice Psion na Živě.

TripplePod

Zajímavá hra, se kterou jsem se zatím nesetkal - trošku mi připomíná Tetris. Uprostřed hracího pole je kulička, která k sobě přitahuje jako magnet jiné kuličky. Hlavní kuličkou lze otáčet pomocí kurzorové klávesy. Musíte se snažit, aby se kuličky stejné barvy lepily na sebe. Jakmile se dotknou tři stejné barvy, zmizí; je jednou, jak se budou dotýkat. Stejně jako u Tetrisu nesmíte nechat „propadnout“ příliš mnoho kuliček, protože pak se v tom chuchvalci přestanete orientovat a jste ztraceni. Hra je poměrně zábavná, ale Tetris je prostě Tetris. Mimochodem, ten na Nokii 9210 zatím nikdo nenapsal, což je škoda...

Reversi

Klasická hra pro dva hráče, kteří získávají kameny soupeře jejich přeskakováním. Přeskočit lze pouze soupeřovy kameny, nikoliv vlastní, lze skákat jak diagonálně, tak kolmo. Vyhrává ten, kdo bude mít při zaplnění hracího pole více kamenů. Vedle pole se vždy zobrazuje číslo, které udává, o kolik kamenů máte více než Psion. Pokud se vám příliš daří na první úroveň, můžete si nastavit až tři další; ne nadarmo se ta nejtěžší jmenuje Impossible.

Protože Nokia 9210 nemá dotykový displej, pohybujete se po hracím poli pomocí kurzorové klávesy a klávesou Enter umisťujete kameny. Hra vám ukáže navíc místa, kam můžete skočit, čímž trošku usnadňuje rozhodování.

Poznámka: Tato hra existuje i na kapesní počítače Psion, viz můj dřívější článek.

Váš názor Další článek: CeBIT: nová Nokia 7210 pod drobnohledem

Témata článku: Nokia, , , , , Komunikátor, Pro +, Klondike, Meltdown