Hry pro mobily: nejlepší plošinovky (Java i Symbian)

Plošinovky jsou staré jako herní průmysl sám. Bavili jsme se jimi snad na všech herních platformách. Připravili jsme pro vás krátký přehled nejlepší her pro mobily, které patří právě do tohoto žánru.

Javové hry

Miki's World 2

Miki’s World je hopsačka v pravém slova smyslu, jelikož jediným úkolem je vyskákat po obláčcích až na vrchol k bráně. Tento úkol však není z nejjednodušších, protože zlý čaroděj se bude neustále pokoušet o vaši likvidaci. Hru dohrajete za chviličku. Nic vám ale nebude bránit pustit se do ní znovu.


Vzhůru po obláčcích

Další informace dostanete na stránkách výrobce

Splinter Cell

Kdo by neznal legendární sérii Splinter Cell. V kůži Sama Fischera budete zachraňovat svět. Jako tajný agent bude nejlepší řešit většinu úkolů tichým způsobem, abyste nevyvolali zbytečný povyk. Můžete se schovávat v temných koutech a likvidovat nepřátele uškrcením, anebo zvolíte „hlučnou“ taktiku a zastřelíte vše, co se hýbe. Hra ale ve druhém případě ztrácí na zábavnosti. Jediné, co by se dalo tomuto titulu vytknout, je jeho délka – čeká vás jen šest poměrně krátkých misí.

  
Plížení a eliminování nepřátel - jako správný agent

Více informací se dozvíte na stránkách výrobce
Hru koupíte tady


Hry pro Symbian Series 60

Prince of Persia: The Sand of Time

Prince of Persia se na monitorech počítačů objevil před notnou dávkou let a od té doby světlo světa spatřilo hned několik pokračování. A právě na motivy jedné verze pro PC je i tato hra pro mobilní telefony. Zatímco Prince na PC se převlékl do slušivého 3D kabátku, na mobilních telefonech se s ním i nadále setkáváme v 2D grafice.

Při zdolávání jednotlivých kol bude stát v cestě horda nepřátel a nejrůznější pastí – výsuvné bodáky, velká ostnatá koule na řetězu nebo rotující čepele. Postupem času se náš princ naučí i nové triky, takže si užijete běhání po zdech i kotrmelce. Hra tím získává na hratelnosti.


Za starých časů perských

Více informací najdete na stránkách výrobce

Treasure Quest

Treasure Quest je výborná trojrozměrná hopsačka, ve které musíte vést postavičku polem a sbírat cennosti. Problém je v tom, že plocha, po které se můžete pohybovat, je většinou velmi úzká a nedáte-li si pozor, spadnete do prázdna a tím přijdete o život. I když ale ztratíte všech pět životů, nemusíte se až tolik trápit – jednoduše si vybrané kolo zahrajete znovu.

Ze začátku je procházení jednotlivých úrovní velice snadné, ovšem postupně přituhuje, a ve finále vám bude trvat dlouhé minuty, než se vám povede některé kolo zdolat. Mám také potěšující zprávu pro majitele mobilních telefonů s UIQ, jelikož tato hra existuje i ve verzi pro telefony běžící na této verzi Symbianu.

 
Střapatý 3D hrdina

Více informací na stránkách výrobce


Hry pro N-Gage

Pandemonium

Někteří z vás možná znají Pandemonium z některé jiné herní platformy. N-Gage není prvním strojem, na kterém tato hra běží – již dříve jsme se s ní mohli setkat například na Playstationu nebo PC. Jedná se o klasickou hopsačku, kde jediným úkolem je dostat se z jednoho konce mapy na druhý. Ale jak to tak v podobných hrách bývá, snaží se nás zastavit velké množství nepřátel.

Čím se ale může tato hra chlubit je grafika. Ačkoli se jedná o klasickou přímočarou plošinovku, kde se postupuje po předem dané cestě, svět okolo je plně trojrozměrný a pomocí plovoucí kamery získává hra ještě více na hratelnosti. Velmi příjemným zpestřením je i možnosti proměnit herní postavu na určitý čas v nějaké zvíře. Třeba v draka nebo želvu. Po několika kolech nás vždy čeká obrovské monstrum v kruhové aréně, jehož likvidace není nikterak jednoduchá.

  
Pestrobarevná trojrozměrná grafika

Přečtěte si kompletní recenzi na MobilManii
Další informace najdete zde

Rayman

Rayman, postavička která svou tělesnou strukturou popírá mnohé fyzikální zákony, se s hráči setkává již pěknou řádku let. Díky svým speciálním vlastnostem, ke kterým patří i vystřelovací ruka, se vždy snaží vysvobodit z klecí zajatce. Čas od času se postará i o nějakého toho bosse.

Rayman se chlubí velmi povedenou, příjemnou grafikou a propracovanými úrovněmi. Ty jsou vždy jiné a hra tak neomrzí. Budete hrát dál a dál už jenom proto, abyste viděli, co si pro vás autoři připravili dalšího. Rayman patří k nejlepším plošinovkám vůbec.

 
Rayman běhá, šplhá... a vystřeluje ruce

Přečtěte si kompletní recenzi na MobilManii
Další informace se dozvíte na těchto stránkách

Diskuze (13) Další článek: Prázdninové Mobility: s telefonem do zahraničí

Témata článku: , , , , , Nokia N-Gage, První stroj, Likvidace, Tajný agent, Zdolávání, Pro +, Mobil, MOBI, Rayman, Boda