HTC A9: Tchajwanci nám chtějí na konci září vyrazit dech

HTC si nevede příliš dobře. I když se jeho současné celokovové smartphony zbavily chyb minulosti, v souboji s konkurencí to stále není dost. Možná právě proto chystají tchajwanci ve zkráceném intervalu další novinku...

HTC One A9: desetijádrová bestie

Spekulovaný top smartphone by měl být opět celokovový. V tomto nelze výrobci nic vytýkat, jeho kovové zpracování je příkladné a srovnání s jablečnými iPhony vůbec není od věci. Mezi další spekulované parametry patří nejvýkonnější desetijádrový procesor od společnosti MediaTek. Jmenuje se Helio X20 (MT6797), maximální takt na jádře se může vyšplhat až na 2 GHz a deseti procesorových jader má být dvojice Cortex A72, zbylých osm potom Cortex A53.

Klepněte pro větší obrázek
Hnacímu ústrojí by měl vévodit desetijádrový MediaTek Helio X20. V benchmarku GeekBench si tento procesor poradil i s nejvýkonnějším procesorem od Samsungu – Exynosem 7420.

Dále by na novince neměl chybět 5,2" Quad HD displej s odolným sklem Gorilla Glass čtvrté generace, uvnitř potom 4 GB operační paměti či akumulátor s kapacitou 3500 mAh. Strádat by se němělo ani po stránce fotografické, jelikož klasický tandem by měl zahrnovat selfie kamerku s rozlišením 13 Mpx a zadní fotoaparát by měl dosáhnout až na hodnotu 20 Mpx. Ty divočejší spekulace hovoří dokonce o duálním hlavním fotoaparátu.

Klepněte pro větší obrázek
Dočkáme se 29. září 2015 smartphonu, který nenechá konkurenci klidnou?

Původní spekulované datum vycházející z údajné pozvánky objevené na čínské sociální síti Weibo hovořilo o 6. září. Toto datum už je však minulostí, nynější pozvánka ze stejného zdroje hovoří o 29. září. Vzhledem k tomu, že se dle pozvánky jedná o lokální tiskovou konferenci, je nasnadě otázka na případnou celosvětovou dostupnost. Pokud se chce HTC pořádně odrazit, měla by být dostupnost po celém světě samozřejmostí. Moudřejší budeme už za dva týdny.

Zdroj: 1, 2

Diskuze (26) Další článek: LG láká na říjnovou tiskovku pozvánkou s filmovou klapkou

Témata článku: HTC, , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), Tchajwan, Září, Zář, Výraz, Quad HD displej, Dech,