HTC: čtyři nová zařízení oficiálně

Znáte modely Excalibur, Oxygen, Artemis a Trinity od HTC? Jsou to smartphony a PocketPC se špičkovými displeji, podporou Wi-Fi, UMTS i nejrychlejšími daty HSDPA. Teď jsou oficiálně na světě a začnou se prodávat pekelně brzo. A změnily si jméno.

Společnost HTC představila čtyři nová zařízení. Dříve se u HTC s oficiálními informacemi příliš nepárali a o novinkách jsme se dozvěděli spíše z internetových diskuzích, vlastnosti a výbava se slepovali jako mozaika a o fotografie nových modelů byla nouze. Dnes je všechno jinak, máme obrázky, máme info. HTC si do portfolia připisuje S310, S620, P3300 a P3600. První dva s písmenem „S“ na začátku jsou smartphony, „P“ značí zařízení druhu PocketPC.

Klepněte pro větší obrázek
Všechny novinky pohromadě

Kladivo na Motorolu Q, Nokii E61 a Samsung i320

Mluvili jsme o něm nejprve jako o komunikátoru HTC Excalibur. Teď se jmenuje S620. Jedná se o přístroj postavený na operačním systému Windows Mobile 5.0, který vychází ze stejné koncepce jako Nokia E61, Samsung i320 nebo Motorola Q. Půjde o kompaktní přístroj s tenkým tělem, který nabídne plnohodnotnou QWERTY klávesnici a velký, podélně orientovaný QVGA displej (úhlopříčka 2,4 palce). Jeho tloušťka je výtečných 12,8 milimetru. Hmotnost čítá 139 gramů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
XDA Cosmo neboli HTC Excalibur neboli HTC S620

Majitel bude moci využít integrovaný Wi-Fi modul či Bluetooth. Podpory sítí třetí generace se však v S620 nedohledá. Procesor je taktovaný na 200 MHz, k dispozici je 64 MB RAM a 128 MB ROM. Fotografie se zachycují kamerou s rozlišením 1,3 Mpx. HTC S620 se začne prodávat v říjnu tohoto roku a jeho cenu po přepočtu odhadujeme na 11 tisíc.

Hlouběji do kapsy

Dalším představeným modelem je HTC S310, dříve označovaný jako HTC Oxygen . Jedná se o kompaktní smartphone s operačním systémem Windows Mobile 5.0, u kterého bude jednou z hlavních priorit i cena. Výbava totiž není nijak oslnivá. Displej má rozlišení pouze 176 × 220 bodů, použitý procesor TI OMAP je taktován na frekvenci 201 MHz. Dále přístroj skýtá možnosti využití Bluetooth, 64 MB paměti a slotu pro miniSD karty.

Klepněte pro větší obrázek
HTC S310

HTC S310 je přímý pokračovatel modelu Typhoon, který se u nás prodával pod jménem Eurotel Smartphone II. Umí se připojit ve všech čtyřech pásmech GSM a data posílá a přijímá prostřednictvím GPRS a EDGE ve třídách 10. Bohužel se rozlučte s myšlenkami na Wi-Fi a UMTS. Na zádech je fotoaparát s pro HTC typickými 1,3 Mpx. Cena S310 by se měla pohybovat na hranici sedmi tisíc korun, do prodeje dorazí S310 ještě do konce tohoto měsíce.

Nový Compact

Za novým MDA Compact III se skrývá přístroj HTC Artemis a za ním zase HTC P3300. Pod všemi těmito názvy totiž můžete nový PocketPC od HTC najít. Je to malý kapesní počítač s velkým dotykovým displejem a sadou funkčních kláves, které dominuje rolovací kolečko. Nechybí ani tlačítko pro vyvolání nabídky Start a tlačítko pro potvrzení/zrušení. Ovládání jednou rukou bez použití pera proto nic nebrání. Jen při zadávání znaků zřejmě bude nutné sáhnout po stylusu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
HTC Artemis neboli MDA Compact III neboli HTC P3300

Dotykový displej je obrovský, na úhlopříčce 2,8 palce pracuje 240 × 320 obrazových bodů, které jsou schopny vysvítit 65 tisíc barev. Dále je HTC P3300 vybaven dvoumegapixelovým fotoaparátem, Bluetooth, slotem pro microSD karty, podporou Wi-Fi a datovými přenosy GPRS a EDGE třídy 10. Je to zároveň vůbec první produkt pod značkou HTC, který má integrovaný GPS modul.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
MDA Compact III se prezentoval na veletrhu IFA

Procesor v tomto zařízení vyrobili v Texas Instruments a běží na frekvenci 200 MHz, znovu je použit operační systém Windows Mobile 5.0. Rozložení paměti je následující: 128 MB paměti ROM a 64 MB paměti RAM. Toto zařízení má naplánovaný start prodeje rovněž na říjen, stát by mělo 14 tisíc korun.

Nejrychlejší data v „pédéáčku“

Posledním představeným je PocketPC se jménem HTC P3600. Původně se mu říkalo HTC Trinity. Toto je teprve přístroj pro milovníky rychlých dat, kromě UMTS podporuje i nejrychlejší standard HSDPA. U P3600 nesáhli lidé u HTC po procesoru od Texas Instruments, vybrali si Samsung SC2442 s taktem 400 MHz. V operačním systému Windows Mobile 5.0 si budete moci prohlížet web i bez placení díky Wi-Fi podpoře. Na blízku se dají data posílat přes Bluetooth. Zadní část patří fotoaparátu se dvěma megapixely, přední pak druhé kamerce pro pořádání videohovorů. Ještě tento měsíc si budete moci HTC P3600 koupit za 17 tisíc.

Klepněte pro větší obrázek
HTC P3600

Diskuze (19) Další článek: Hudba z reklamy O2 do mobilu úplně zadarmo

Témata článku: HTC, Eurotel Smartphone, Eurotel Smartphone II, HTC P3300, HTC P3600, HTC S310, HTC S620, Nokia E61, Nokia E61i, Samsung i320, T-Mobile MDA Compact, T-Mobile MDA Compact III, Integrovaný wi-fi, Zařízení, Mozaika, Nový Compact, Nov, Zář