HTC Grip: HTC zůstalo s náramkem dva roky pozadu [MWC]

Barcelonská konference tchajwanské společnosti HTC nepřinesla pouze novou vlajkovou loď One (M9). Potvrdily se totiž i dřívější spekulace o chystaném chytrém náramku. Jmenuje se HTC Grip, má zahnutý displej, zabudovaný lokační GPS čip a byl vytvořený ve spolupráci s (nejen) oděvní společností Under Armour.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
HTC Grip bude možné zakoupit ve třech velikostech: malý (51,9 × 68,2 × 22,5 mm, vnitřní obvod 145,5 mm), střední (61 × 74,5 × 22,5 mm, vnitřní obvod 167,8 mm) a velký (69 × 85,2 × 22,5 mm, vnitřní obvod 199,5 mm).

Na první pohled nový náramek nápadně připomíná starší Nike FuelBand 2, který byl představen na podzim roku 2013. Jeho specifikace čítají 1,8palcový PMOLED dotykový displej s rozlišením 32 × 160 pixelů, neznámý procesor STM 32L151QDH6, 8MB SRAM paměť, 16MB flash úložiště a Bluetooth 4.0. HTC Grip obsahuje také pětici senzorů a čipů, mezi něž patří G-sensor, gyroskop, kompas, GPS, senzor světa a záhadný „sensor hub“. Jeho data bude možné v počítači spravovat prostřednictvím programu Under Armour Record, který vám na základě vašich výkonů bude poskytovat také další tipy od fitness trenérů.

Klepněte pro větší obrázek
HTC Grip má certifikaci IP 57 a je tak prachu a voděodolný. Na notifikace upozorní vibracemi.

Chytrý náramek dokáže sledovat i spánkovou činnost. V provozu ho bude držet 100mAh baterie s výdrží 2,5 dne bez zapnutého GPS. Pokud bude GPS aktivní, jehož výdrž se zkrátí na mizerných méně než 5 hodin. HTC Grip se začne prodávat na jaře 2015 v USA. O dostupnosti na dalších trzích a ceně však nebylo uvedeno nic.

Aktualizováno: 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
HTC před námi schovává svůj první fitness náramek v plastovém boxu.
Diskuze (2) Další článek: Huawei MediaPad X2: přerostlý dualSIM se skvělou výbavou [MWC]

Témata článku: HTC, , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One M9, Rok, Under Armour, G-Sensor, Vnitřní obvod, Grip, Nový náramek, Neznámý procesor