HTC má první 5G hub na světě. Sdílí rychlé připojení doma, v práci i na cestách

HTC na veletrhu MWC představilo první 5G Hub na světě, který přinese rychlost sítí 5. generace do domácností, kanceláře, ale i na cesty. Hub samotný je připojený k 5G sítím a konektivitu nasdílí pro až 20 zařízení s Wi-Fi. Podoporovány jsou nejrychlejší standardy Wi-Fi 6 (802.11ax), i rychlé 60GHz pásmo díky specifikaci 802.11ad. Uvnitř je výkonný čipset Snapdragon 855, který pohání i současné vlajkové smartphony. Nechybí ani drátové připojení v čele s gigabitovým ethernetem, či USB-C 3.1 s podporou DisplayPortu.

Hlavní výhodou je jeho mobilita, jelikož má Hub vlastní 7 660mAh baterii s až celodenní výdrží, díky čemuž si můžete užít 5G konektivity i na cestách. Doma, v práci, či v terénu budete schopni docílit extrémně rychlých přenosů souborů nebo plynulého streamingu 4K videa. Produkt díky nízkým latencím najde využití i v oblasti virtuální reality, kterou se HTC dlouhodobě zabývá. Podniky pak ocení integrované VPN, které jim kdekoliv umožní připojení do jejich podnikové sítě.

Pro multimediální využití 5G Hub nabízí i vlastní 5” HD obrazovku, která kromě správy zařízení a stavovým funkcím umožní také sledování videí či hraní her (uvnitř běží Android). HTC 5G Hub je určen pro trhy podporující 5G, k dispozici bude u mnoha světových operátorů jako je Sprint, Telstra, Deutsche Telekom a další. Na trh se dostane v druhém čtvrtletí 2019. V Česku se s ním vzhledem k lokalní situaci s 5G zatím nepočítá...

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (1) Další článek: Ohebné displeje na MWC přivezlo i TCL. Telefony budou hotové příští rok

Témata článku: HTC, , , , , , , , , , , , , , , , Houby, DisplayPort, Přenos souborů, Česká republika, Sprint, Rychlé připojení,