HTC One ME: poprvé s 2K a procesorem Helio X10

HTC bez varování představuje další model, který míří hodně vysoko. V lecčems předčí i One M9. Kromě 2K displeje poprvé nabídne procesor MediaTek Helio X10.

I když HTC letos představilo svůj vrcholný model HTC One M9, stále jsme se z jeho strany nedočkali modelu s 2K displejem. Teď je čekání konec. Výrobce totiž nečekaně ukázal model HTC One ME. 2K displej však není jediné „poprvé“, které provází tento model. Svou premiéru si na poli mobilních telefonů odbyl také nový procesor od MediaTeku Helio X10.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Rozměry HTC One ME činí 151 × 72 × 9,75 mm a hmotnost je 155 gramů.

Model One ME oproti hliníkové One M9 mírně povyrostl, displej má úhlopříčku 5,2". Rozlišení tedy poprvé vystoupalo na 1 440 × 2 560 pixelů, díky tomu displej dosahuje jemnosti 565 PPI. Dá se říct, že nový přírůstek je téměř po všech stránkách lepší než výrobcův letošní klenot HTC One M9. Pod kapotou schovává zbrusu nový osmijádrový 64bitový procesor MediaTek Helio X10 s taktem 2,2 GHz. Společnost mu dělá i 3GB RAM paměť. Vnitřní úložiště se zastavilo na hodnotě 32 GB, dále ho však můžete zvětšit microSD kartou.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tělo modelu One ME není celé z hliníku. Z toho materiálu je pouze rámeček, zadní strana je plastová.

HTC použilo na zadní straně stejný fotosnímač jako u model One M9. Uživatelé se tak opět můžou těšit na 20Mpx rozlišení a dvojici LED. Video bude možné pořizovat ve 4K rozlišení. Vpředu je sekundární kamerka využívající ultrapixely (4 Mpx). Po delší době se u HTC znovu setkáváme se čtečkou otisku prstů, která je umístěna uprostřed pod displejem. Přesto si telefon na čelní straně zachoval dvojici reproduktorů.

Klepněte pro větší obrázek
HTC One ME využívá Android 5.0 Lollipop s grafickou nadstavbou HTC Sense.

Do telefonu je možné vložit dvě nanoSIM karty, z nichž jedna bude podporovat LTE (pásma 1, 3, 5, 7, 8, 28). Využít bude možné také bezdrátové připojení k internetu prostřednictvím adaptéru Wi-Fi (dual-band, 802.11 a/b/g/n/ac). Bezdrátová sluchátka poté připojíte pomocí Bluetooth 4.1 a ani v přírodě se díky GPS (s podporou GLONASS) neztratíte. Konečně akumulátor dosahuje kapacity 2 840 mAh.

HTC One Me se začne prodávat nejprve v Číně a až později se možná dostane na další světové trhy. K dispozici bude zpočátku ve třech barevných variantách (šedá, zlatá a růžová). Cena telefonu zatím stanovena nebyla.

Diskuze (31) Další článek: Samsung Clear View Cover: jak postupovat, když objevíte škrábance

Témata článku: HTC, , , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One M9, HTC One ME, Nový přírůstek, Helio, Pop, Díky GPS, Proces, Nové osmijádro, Pro +, Procesor,