HTC pokořilo vlastní rekord. V únoru se jeho příjmy propadly na 13leté minimum

Podle zdroje poklesly tchajwanskému HTC v únoru konsolidované příjmy na 13leté minimum. Oproti lednu (110 milionů USD) poklesly příjmy o 23 %, oproti únoru loňského roku (129 milionů dolarů) se propadly dokonce o 44 procent. V řeči čísel se za letošní únor hovoří o konsolidovaných příjmech v hodnotě 89 milionů dolarů.

HTC se daří v segmentu zařízení virtuální reality, finanční propad v únoru je dáván za vinu absenci nových smartphonů. Pro HTC má být stejně hubený i březen, v dubnu se pak očekává finanční zlepšení, zejména díky zahájení prodejů smartphonu HTC U12 (kódový název Imagine) a také nových brýlí pro virtuální realitu HTC Vive Pro.

Brýle HTC Vive Pro měly svou premiéru na letošním CESu:

Většinu mobilní divize HTC koncem ledna odkoupil Google, který tak má výrobní kapacity na to, aby si smartphony řady Pixel vyráběl ve svých továrnách. Znamená to, že HTC začne na poli smartphonů postupně vyklízet své pozice? Podle dosavadních spekulací se chce firma soustředit zejména na segment virtuální reality, v němž je světovou trojkou.

Zdroj Digitimes

Diskuze (13) Další článek: Konec civění do obrazovek. Light Phone 2 s e-ink displejem je králem minimalismu

Témata článku: HTC, , , , , , , , Realita, Loňský rok, Digitimes, Dosavadní spekulace, Hubený, Propad, Světová trojka, Mobilní divize, Pro +, Nový smartphone, Letošní únor, Segment, UNO, Mini +, Únor, Příjem, Mini