HTC Sensation XL: přerostlý muzikant [video]

Velký, těžký, robustní a přesto není vlajkovou lodí. Se značením si HTC příliš hlavu nelámalo, a tak tu máme novinku HTC Sensation XL.

Jednou z novinek letošního podzimu u společnosti HTC je model Sensation XL. Jedná se o další smartphone s Androidem, který ještě o něco více znepřehledňuje portfolio tohoto taiwanského výrobce. Zatímco původní Sensation a jeho vylepšená verze Sensation XE mají dvoujádrový procesor a jemnější displej, Sensation XL navazuje spíše na loňský Desire HD. Oproti němu je rychlejší a jeho displej se protáhl na úhlopříčku 4,7". To může být pro leckteré uživatele parametr na hranici pohodlnosti ovládání, zvlášť s přihlédnutím k celkové hmotnosti přístroje 163 g.

Hlavním vylepšením má být nový zvukový čip pod hlavičkou Beats Audio, o čemž informuje červené logo na zádech přístroje. Zarážející u hudebně zaměřeného telefonu je chybějící slot pro paměťové karty. Když se ale podíváme na parametry sourozeneckého modelu Titan se systémem Windows Phone, asi nám bude vše jasnější. Vypadá to, jakoby HTC vyrobilo zbytečně mnoho hardwaru pro Windows, a tak se rozhodlo část využít na Androidu. Novinkou je alespoň lehce oživené prostředí HTC Sense.

HTC Sensation XL
HTC Sensation XLHTC Sensation XL nabízí vysoký výkon, který zajišťuje jednojádrový procesor Qualcomm taktovaný na 1,5 GHz, 16GB paměť, osmimegapixelový fotoaparát a hudební výstup s certifikací Beats Audio.rozměry a hmotnost: 133 × 71 × 9,9 mm, 163 g
displej: 4,7'', S-LCD, 480 × 800, kapacitní
sítě: GSM (čtyři pásma), WCDMA (tři pásma), GPRS (86|86 kb/s), EDGE (237|237 kb/s), HSPA (14,4|5,8 Mb/s)
konektivita: USB, Wi-Fi, Bluetooth, 3,5mm jack
paměť: 16 000 MB, 768 MB RAM
baterie: 1 600 mAh, procesor: Scorpion 1 500 MHz
hardware: GPS, digitální kompas, akcelerometr, gyroskop
operační systém: Android 2.3 (Gingerbread)
fotoaparát: 8Mpx (3 264 × 2 448), video (1 280 × 720), autofocus, dvoudiodový blesk
84%
hardware
N/A*
software
kataloginfo výrobce
cena: 12 800 Kč

Diskuze (47) Další článek: Nová šéfka HP: Stále nevíme, co s webOS

Témata článku: HTC, , , HTC Desire HD, HTC Sensation, HTC Sensation XE, HTC Sensation XL, Pře, Nový zvuk, Chybějící slot, Muzika, Sen,