HTC Vive Pro už je v prodeji, koupit můžete i Starter Kit s ovladači. Starší model zlevnil

Od 5. dubna je v českých obchodech dostupný nový headset pro virtuální realitu HTC Vive Pro za 22 299 Kč. Jde o druhou generaci zařízení, jehož hlavní inovací je dvojice OLED displejů s celkovým rozlišením 2 880 × 1 600 bodů, což je o 78 % více obrazových bodů než u minulé generace. Zjemnění obrazu se pozitivně projevuje hlavně při zobrazení detailů a textu.

Vive Pro obsahuje integrovaná sluchátka s vyšším výkonem než u první generace a s vestavěným zesilovačem. Nový je také systém uchycení headsetu na hlavě uživatele. Nabízí lepší rozložení hmotnosti a snadnější nastavení velikosti pomocí kruhového dotahování. Mezi další vylepšení patří dva mikrofony s aktivním potlačením okolního hluku a duální kamera umožňující pohled do reálného světa.

Kromě samotného headsetu se prodává balení s příslušenstvím HTC Vive Pro Starter Kit, které navíc obsahuje i základnové stanice a ovladače ze sady HTC Vive verze 1.0. HTC Vive Pro je totiž kompatibilní s technologií sledování pohybu SteamVR Tracking 1.0 i 2.0, takže funguje i příslušenství z loňského modelu HTC Vive. Novou sadu s ovladači verze 2.0 bude HTC uvádět později. Cena kompletní sady je 30 tisíc korun.

K headsetům zakoupeným do 3. června 2018 přidá HTC jako dárek půlroční předplatné v obchodě Viveport s pěti různými VR zážitky na každý měsíc.​ Zároveň s příchodem nové generace VR headsetu zlevnil původní model HTC Vive na 15 199 Kč. Tím se stává VR řešení od HTC zase o něco dostupnějším.

Premiéra HTC Vive Pro na veletrhu CES 2018:

Váš názor Další článek: Tak vypadá operátorská noční můra. UPC Horizon Go je televize, kterou můžete vozit po celé EU

Témata článku: HTC, , , , , , , , Aktivní potlačení, Pro +, Starý model, Půlroční předplatné, Generace, Minulá generace, Loňský model, Vestavěný zesilovač, Obrazový bod, Headset, Mode, OLED displej, Starter kit, Celkové rozlišení, Český obchod, Ovladač, Dobré rozložení