HTC znovu padá do ztráty, prodeje One M9 jsou neuspokojivé

HTC se nedaří prodávat dostatečné množství aktuálního vlajkového smartphonu One M9. To se odrazilo také v neauditovaných čtvrtletních výsledcích hospodaření tchajwanské společnosti. Tržby za období duben až červen činily 33 miliard tchajwanských dolarů (cca 26 miliard korun). Firma přitom skončila v provozní ztrátě 5,14 miliard tchajwanských dolarů (cca 4 miliardy korun). Čistá ztráta po zdanění přitom činí 8,03 miliard tchajwanských dolarů (cca 6,4 miliardy korun).

HTC dlouhodobě neuvádí počty prodaných nebo distribuovaných kusů chytrých telefonů. Z dřívějších informací ale vyplývá, že letošní top smartphone HTC One M9 se prodává o 44 % hůře než předchůdce One M8. HTC mělo dosud prodat pouze okolo 5 milionů kusů modelu One M9. Nejvyšší modely přitom úspěšnější konkurenční výrobci počítají na desetimiliony. HTC se bude chtít vrátit do černých čísel na podzim s novým top smartphonem, kterému se zatím pracovně říká HTC Hero.

Diskuze (25) Další článek: Rendery vzhledu Galaxy Note 5: Samsung tentokrát hraje na jistotu

Témata článku: HTC, , , HTC Hero, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One M9, Prodej, Pad, Tchajwanský dolar, Čistá ztráta, Dostatečné množství, Pro +