Huawei Band 4 Pro: nový chytrý náramek umí GPS i NFC platby

Huawei v uplynulých dnech představil na domovském čínském trhu nový model chytrého náramku Huawei Band 4 Pro. Proti verzi bez přídomku „Pro“, která se prodává i na českém trhu, se liší zejména integrací modulu NFC. Znamená to, že s pokročilejším náramkem půjde přiblížením zápěstí platit na bezkontaktních terminálech.

Klepněte pro větší obrázek

Náramek je o něco subtilnější, ale přitom obsahuje jemnější AMOLED displej – na obrazovku s úhlopříčkou těsně pod jeden palec se podařilo vměstnat rozlišení 120 × 240 bodů. Náramek váží 25 gramů a na výběr jsou podle provedení řemínku tři barevné varianty – černá, růžová a červená. Poslední jmenovaná dává najevo příslušnost ke smartphonové řadě Nova.

Náramek opět můžete používat k monitorování celkem 11 sportovních aktivit včetně plavání (vodotěsnost 5 ATM umožňuje běžné ponoření při plavání, ale nikoli potápění) a samozřejmě zobrazí i všechny důležité notifikace přicházející na spárovaný smartphone. Vestavěná baterie nabízí kapacitu 100 mAh a umožní zhruba týdenní fungování bez nabíječky.

Klepněte pro větší obrázek

Náramku nechybí senzor srdečního tepu včetně monitoringu okysličení krve a srdečních arytmií, GPS a připojení přes Bluetooth 4.2. Spárovat se dá s Androidy i iPhony. Startovací cenovka náramku Huawei Band 4 Pro se v Číně pohybuje v přepočtu okolo 1 200 Kč, o případné dostupnosti na našem trhu v tuto chvíli informace nemáme.

Diskuze (2) Další článek: Samsung vsadí u řady Galaxy S11 na Snapdragon 865! Tedy až na jeden region...

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Náramek, NFC platba, Plavání, Plát, Android i iPhone, AMOLED displej, Huawei Band, Pro +,