Huawei Watch GT 3 jdou do prodeje. Na výběr jsou celkem čtyři edice pro pány i dámy

Dnešním dnem začínají předobjednávky nové řady chytrých hodinek Huawei Watch GT 3. Hodinky navazují na loňský model GT 2, mají ale vylepšené funkce, kde víceméně uzavřené prostředí Lite OS nahrazují systémem Harmony OS.

Ten Huawei poprvé použilo na teprve půl roku starých hodinkách Watch 3, se kterými mají novinkové Watch GT 3 relativně hodně společného, ale v portfoliu se řadí o něco níž, čemuž odpovídá také cena. Prémiovější Watch 3 (Pro) větší paměť a podporují Wi-Fi, NFC a mobilní konektivitu prostřednictvím eSIM. Jsou ale také o poznání těžší a tlustší. Watch GT 3 tak budou zřejmě vyhovovat širšímu spektru uživatelů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Huawei Watch GT 3 se na českém trhu prodávají v těchto čtyřech provedeních

Huawei Watch GT 3 mají oficiálně jediný model (není zde žádné Pro), ale přesto přicházejí ve dvou velikostech, které se liší i designově a mají různé edice. Spíše dámské 42mm hodinky mají menší průměr displeje 1,32 palce a v edici Elegant přinášejí volitelně bílý kožený řemínek nebo zlatý síťovaný nerezový (milánský) tah. Pánská 46mm edice působí robustněji, nabídne 1,43palcový displej a dvě edice: Active s černým silikonovým a Elite se stříbrným řemínkem z nerezové oceli.

Edice a ceny hodinek Huawei Watch GT 3:

Velikost Název edice Barva pouzdra Barva a materiál řemínku Cena
42 mm Elegant zlatá bílá kůže 6 899 Kč
Elegant růžové zlato růžové zlato, milánský tah 7 799 Kč
46 mm Active černá černý silikonový 6 899 Kč
Elite stříbrná stříbrný, nerezová ocel 8 299 Kč

Přepočtené rozlišení AMOLED displeje je ale u obou modelů stejné 466 × 466 bodů. Tloušťka hodinek činí u většího modelu 11 mm a u subtilnějších dámských 10,2 mm. Liší se také hmotnost, a to 43 vs. 35 gramů. Dýnko je plastové.

100 sportovních režimů, desítky aplikací

Hodinky běží na operačním systému Harmony OS. K ovládání vedle pohybů po dotykovém displeji slouží i rotační korunka s potvrzovací polohou a také tlačítko pro rychlé zpřístupnění sportovních režimů. Na výběr jich je více než 100 (z toho 18 profesionálních) včetně plavání – hodinky splňují voděodolnost 5 ATM. Vestavěné senzory snímají srdeční tep, okysličení krve, tělesnou teplotu a spánkové cykly.

S hodinkami lze také vyřídit hovor, ale pouze na telefonu spárovaném přes Bluetooth. Autonomní eSIM model GT 3 nepodporuje. Nechybí ovšem vestavěná GPS a paměťové úložiště, které nabídne 4 GB prostoru, například pro uložení písniček nebo doinstalování aplikací. Ty do hodinek dostanete pomocí aplikace ve smartphonu Huawei Zdraví, na výběr je zatím jen několik desítek titulů.

Hodinky se dobíjejí bezdrátově pomocí tvarované podložky, která je dodávaná přímo v balení, použít ale můžete i jakoukoli jinou Qi podložku. Baterie má na jedno nabití vydržet až týden u menších a dva týdny u větších pánských hodinek.

Hodinky Huawei Watch GT 3 jsme si krátce vyzkoušeli na premiéře ve Vídni:

Diskuze (12) Další článek: Redmi má nová bezdrátová sluchátka a chytrý náramek. S cenou se vejdou do 1 300 Kč

Témata článku: Huawei, , , , , , , , EDI, Macro, Huawei Watch GT, Watch, Watch GT, Pro +, Uložení, Vídeň, Model, Edice,