Huawei Mate 30 uniká na prvním věrohodném snímku. Odhaluje velký kruhový snímač

Na čínské sociální síti Weibo se objevil vizuál, který s největší pravděpodobností ukazuje finální podobu jednoho ze smartphonů připravované řady Mate 30 od Huawei. Ta by měla obsahovat tradičně základní model a jeho vylepšenou verzi Pro. Výrobce má podle původních plánů novinky představit na samostatné akci v polovině září. Snímek z Weibo už zmizel, což by mohlo nepřímo potvrzovat jeho autentičnost, naštěstí jej včas zaznamenal portál HuaweiCentral.com.

Nový Mate 30 částečně vychází z designu aktuální vlajkové lodi P30 – kovový rám drží pohromadě skleněné tělo, vrchní a spodní hrana je přísně seseknutá, zatímco boky jsou symetricky zakřivené na displejové i zádové straně. Hlavní designovou změnou je kruhový modul fotoaparátu zvolna vystupující nad profil pomocí barevně odlišeného prstence. Foťák sestává ze čtyř objektivů a na jeho vývoji opět spolupracovala Leica.

Klepněte pro větší obrázek
Pravděpodobná podoba Huawei Mate 30 (Zdroj: Weibo, via HuaweiCentral.com)

Vizuál dále odkrývá, že Mate 30 bude pohánět nová generace procesoru Kirin 990, který Huawei představí zřejmě už na nadcházejícím veletrhu IFA 2019 v Berlíně. Displej má prakticky nulové okraje a obsahuje drobný vaničkovitý výřez, v němž se skrývá rovnou trojice kamer doplněných dalšími senzory. To by mohlo znamenat pokročilé odemykání obličejem, ale také bezdotykové ovládání gesty.

Další zajímavostí je zmizení ovladačů hlasitosti z boční hrany telefonu. Tato tlačítka může výrobce buď nahradit senzorovými ploškami, anebo je úplně vypustí ve prospěch bezdotykového ovládání. Telefon má podporovat rychlé kabelové i bezdrátové dobíjení s výkonem 40, resp. 27 W. Další podrobnosti o výbavě nejsou v tuto chvíli známy, zatím jde ale o největší únik okolo nové generace Mate 30.

Diskuze (18) Další článek: Podívejte se, jak bude vypadat Android 10 s One UI 2.0 na Samsungu Galaxy S10

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Ploška, Zdroj, Nová generace, Vizuál, Huawei Mate, Ovládání, First Look, Berlín