Huawei Mate 40 5G se zřejmě opozdí. Říjnový start prodejů není na pořadu dne

Huawei měl původně řadu smartphonů Mate 40 představit letos v září či říjnu, jak je u čínského výrobce dobrým zvykem, podle zpráv Asie to však není na pořadu dne. Huawei podle zdroje nařídil dodavatelům komponent zastavit produkci, a současné omezil dodávky dílů pro nadcházející čtvrtletí. Čínský výrobce údajně vyhodnocuje situaci kvůli nedávnému zpřísnění banu ze strany americké administrativy, která de-facto znemožnila firmě TSMC (která Huawei dodává 95% všech čipsetů Kirin) jakékoliv další dodávky.

Huawei se sice na poslední chvíli čipsety předzásobil, ovšem sklady nebudou plné věčně. A protože Huawei nemá jistotu dodávek čipsetů, podle posledních zpráv se rozhodl řadu topmodelů Mate 40 odložit. Na pultech obchodů je tak pravděpodobně objevíme s několikaměsíčním zpožděním, zřejmě až v listopadu nebo prosinci. A samozřejmě bez Google služeb, které budou nahrazeny balíčkem HMS.

V dubnu sice Huawei podle agentury CounterPoint Research vůbec poprvé přeskočil Samsung v market sharu o dvě procenta, takže jihokorejce vystřídal na první pozici, za celý rok však značka zřejmě vykáže výrazný propad v prodejích. Analytici očekávají pokles o minimálně 20 procent! Nejhorší krizový scénář hovoří o třetinovém propadu. Z loňských 270 milionů prodaných telefonů by se tak letos prodeje Huawei dostaly „jen“ na metu 180 milionů kusů.

Zdroj Nikkei

Váš názor Další článek: Prostředí EMUI 10.1 dostane desítka zařízení Huawei. Usnadní propojení s počítačem

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , , Pořad, Čipset, Pór, Prodej, Pro +, Counterpoint Research, Start prodejů, Čínský výrobce, Asie, Dodávka, Google služba, Pořad dne