Huawei MediaPad 7 Vogue: další tablet, který bude umět volat

Volání s tabletem není žádnou novinkou. Některé androidové tablety obsahovaly funkci GSM hovorů prakticky od začátku existence této platformy, to jen uživatelům bylo možná kvůli nechtěné pozornosti okolí nepříjemné tuto funkci využívat. Dnes je vše jinak, narůstají rozměry telefonů, takže je leckdy od tabletů obtížně rozeznáte a většina výrobců se předhání v tom, kdo nabídne univerzálnější zařízení. Jiné to není ani v případě Huawei.

Klepněte pro větší obrázek

Čínská společnost měla v loňské tabletové nabídce povedený sedmipalcový tablet s hliníkovými zády Huawei MediaPad. Na něj přímo navazuje letošní novinka Huawei MediaPad 7 Vogue. Hlavním vylepšením je přidání telefonního modulu. Do nitra tabletu se ukryje čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz, 16jádrová grafická jednotka a Li-Pol baterie s kapacitou 4 100 mAh. Huawei se chlubí dlouhou výdrží až 20 hodin nepřetržitého hovoru a také mimořádnou citlivostí antény. Datová konektivita dosahuje maxima na HSPA+, LTE už tablet nepodporuje.

Velká část zad tabletu bude zhotovena opět z hliníku, pouze plastové klíny u vrchního a spodního okraje dají průchod signálu antén. Tloušťka zařízení dosahuje 9,5 mm, hmotnost stále dobrých 335 g. Jako slabší článek výbavy se může jevit sedmipalcový dotykový IPS displej, jehož rozlišení činí dnes už podprůměrných 1 024 × 600 bodů. Tablet Huawei MediaPad 7 Vogue bude pracovat s Androidem 4.1 Jelly Bean a ani tentokrát nebude chybět vlastní nadstavba výrobce Emotion UI. Prodej začne ještě tento měsíc v Číně, na další trhy se tablet dostane později. Na výběr bude bílé nebo černé provedení.

Huawei Mediapad 7 Vogue 8GB 3G
rozměry a hmotnost: 194 × 121 × 9,5 mm, 335 g
displej: 7,0", kapacitní IPS LCD, 1 024 × 600, 170 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi none, Bluetooth 3, GPS
paměť: 8 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 1 GB, baterie: 4 100 mAh
procesor: Hisilicon K3V2 (4× Cortex-A9, 1 GHz, 40nm)
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 3MPx, video
24 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (6) Další článek: Google spouští český Knowledge Graph, protějšek Apple Siri

Témata článku: Huawei, , , , Huawei Mediapad, Huawei Mediapad 7 Vogue, Huawei Mediapad 8GB 3G, Datová konektivita, Tab, #Huawei, VOGUE, Med, Průchod, Kter, Hlavní vylepšení, Volat, Telefonní modul,