Huawei MediaPad M2 10.0: čtečka, stylus a čtyři repráky

Tabletovou novinkou od Huawei z veletrhu CES je MediaPad M2 10.0. Obsahuje čtečku otisků, aktivní stylus a čtveřici reproduktorů Harman/Kardon.

Huawei vedle phabletu Mate 8 a dámské edice Huawei Watch uvedl na veletrhu CES 2016 v Las Vegas nový desetipalcový tablet. Huawei MediaPad M2 10.0 obsahuje stejně jako jeho už prodávaný menší sourozenec s osmipalcovou úhlopříčkou hlasité reproduktory od značky Harman/Kardon. Na tělo většího tabletu se ovšem vešly rovnou čtyři.

Klepněte pro větší obrázek

Reproduktory umístěné poblíž rohů na delších hranách zařízení jsou po dvojicích určeny jako výškové a basové. Technologie Clari-Fi má horší nahrávky převést do vyšší kvality. Technologie SWS (Super Wide Sound) od Huawei má za úkol přinést prostorové podání zvuku do úhlu poslechu až 180 stupňů.

Klepněte pro větší obrázek

Další inovací u tabletů Huawei je oválná dotyková čtečka otisků prstů umístěná pod displejem. Zařízení tak na pohled připomíná některý z tabletů od Samsungu. Doplňkovou součástí tabletu bude dotykové pero M-pen, které podobně jako u zařízení z řady Note u Samsungu pracuje se speciální vrstvou digitizéru a usnadňuje tak grafickou práci na tabletu.

Klepněte pro větší obrázek

O výdrž se postará baterie s kapacitou 6 660 mAh. Zařízení obsahuje hlavní 13Mpx fotoaparát s LED bleskem a světelností f2.0. Přední kamera na videohovory disponuje rozlišením 5 Mpx. Huawei použilo nadstavbu EMUI 3.1 postavenou na Androidu 5.1 Lollipop. Duální Wi-Fi podporuje pásma 2,4 a 5 GHz.

Klepněte pro větší obrázek

MediaPad M2 10.0 je celokovový s tloušťkou těla 7,35 mm. Na výběr bude zlatá nebo stříbrná varianta. Zařízení pracuje s osmijádrem HiSilicon Kirin 930, obsahuje 10,1palcový FullHD IPS displej a paměti 2 GB RAM + 16 GB ve standardní edici a 3 GB RAM + 64 GB v prémiové edici, se kterou získáte i stylus. Pro různé trhy budou k dispozici i verze s LTE modulem pro mobilní data. Pro český trh se s novinkou zatím nepočítá.

Diskuze (5) Další článek: Samsung Galaxy J1 (2016) na prvních oficiálních renderech

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , Huawei Mate 8, Huawei Mediapad, Huawei Mediapad 8GB 3G, Huawei Mediapad M2, Huawei Mediapad M2 10, Huawei Mediapad M2 10 16GB LTE, MediaPad m, #Huawei, SWS, Čtečka, Reprák, Prostorové podání, Stříbrná varianta, Med, Styl,