Huawei MediaPad M5 Lite: tablet pro děti a nenáročné se chlubí podporou stylusu

Huawei na veletrhu CES v Las Vegas představilo nový tablet. Patří do rodiny MediaPad M5, a, i když jej doprovází jej slůvko Lite, nabídne tablet povedený design, za který by se nestyděly ani dražší modely, a také stále dost slušné specifikace. Rodinám a dětem, na které tablet primárně cílí, bude hardware bohatě stačit.

Huawei Mediapad M5 Lite
rozměry a hmotnost: 243 × 162 × 7,7 mm, 475 g
displej: 10,1", kapacitní IPS LCD, 1 920 × 1 200, 224 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (300|50 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (256 GB), RAM: 3 GB, baterie: 7 500 mAh
procesor: Hisilicon Kirin 659 (8× Cortex-A53, 2 GHz, 16nm)
operační systém: Google Android 8 (Oreo)
fotoaparát: 8MPx, video, autofocus
41 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Desetipalcový IPS displej krytý 2,5D sklem dostane rozlišení 1 920 × 1 200 pix, kamerka pro selfie bude osmimegapixelová, ovšem s fixním ostřením. Na zadní straně se v rožku krčí 8Mpx foťák, který už automaticky zaostřit umí. Samotné unibody je vyrobeno z kovu, do bočních hran jsou vsazeny čtyři reproduktory Harman/Kardon (s efektem prostorového audio Huawei Histen), USB-C konektor, 3,5mm jack, regulátory hlasitosti a zamykací klávesa.

Tablet o rozměrech 243 × 162 × 7,7 mm a hmotnosti 475 gramů dostal 7 500mAh baterii, která má na jedno nabití přehrávat filmy až 13 hodin. Z nuly na sto se zrychleně nabije za necelé tří hodiny. Výpočetní výkon dodá osmijádrový Kirin 659 s 3GB ROM, 32GB paměť rozšíříte microSD kartami až o dalších 256 GB. V rámci konektivity nechybí dvoupásmová Wi-Fi ani Bluetooth 4.2. Biometrický přístup k tabletu zajišťuje čtečka otisků umístěná v domovské klávese pod displejem.

V tabletu běží Android 8.0 Oreo s nadstavbou EMUI 8.0, pro děti je připraven speciální režim Kid's Corner. Tablet dále nabídne filtr modrého světla, čidlo pro regulaci jasu displeje a snímače, které hlídají optimální vzdálenost pro sledování obsahu. Tablet bude hlídat správný postoj, zda se dítě u tabletu leží a krčí se, i to, zda nemá oči 2 centimetry od displeje. Poměrně překvapivá je podpora dotykového pera M-Pen lite, které bude přibaleno hned v základním balení. 

Stávající dvojice modelů řady Huawei MediaPad M5:

Tablet se bude prodávat i u nás, již nyní je vystaven na webu výrobce. Do prodeje se dostane v šedé a zlaté barevné variantě. Přesné koncové ceny zatím neznáme, víme jen to, že Wi-Fi verze se má pohybovat okolo osmi tisíc, LTE varianta má být zhruba o tisícovku dražší. Termín zahájení prodejů zatím není znám.

Diskuze (14) Další článek: S novým Bluetooth gramofonem Sony vám stačí jen vinyl a bezdrátový reproduktor

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , , , Huawei Mediapad M5 Lite, Boční hrana, Povedený design, Modré světlo, Klávesa, Pro +, Dvoupásmový wi-fi, Fixní ostření, Základní balení, Usb-c konektor, Necelá hodina, Lite,