Huawei P20 chce ohromit superfoťákem. Má mít tři objektivy a rozlišení 40 MPx

Huawei připravuje nový vlajkový model a na internetu to víří spekulacemi. V centru zájmu je fotoaparát Leica se 40 MPx. Na toto obří rozlišení se mají poskládat tři fotoaparáty! Už model P10 skládal ostřejší fotky ze dvou fotoaparátů, letošní model má tuto technologii posunout na vyšší level.

Mimo skládání obrazu se počítá s rozmazáním pozadí, mluví se také o 5× hybridním (digitálním) zoomu. Tři čočky mají být umístěny pod sebou, ještě níže je dvoutónová přisvětlovací dioda a laserové ostření.

Zaujme také displej vykrojený po vzoru iPhonu X. Kamerka ve výřezu má mít úctyhodné rozlišení 24 MPx a počítá se i se schopností možnost skenovat obličej (ekvivalent Face ID).

Větší Huawei P20 Plus má na zádech jen dva fotoaparáty a patrně nedostane pokročilý scanner obličeje, jeho výřez je dosti malý na to, aby se do něj vměstnala všechna čidla. Huawei P20 Lite přinese podobný design, ale nedostane ani „superfotoaparát“, ani scan obličeje. Model P20 Pro má běžet na nejvýkonnějším čipsetu Kirin 975 (P20 a P20 Plus mají fungovat na Kirinu 970). Operační paměť bude mít 4 nebo 6 GB RAM podle verze.

Huawei ukázalo skener obličeje, zatím jako samostatný prototyp:

I když se původně o nástupci Huawei P10 hovořilo jako o P11, nakonec poskočíme rovnou o desítku. Výraznější číselná odlišnost má značit daleko větší počet změn. Novinky se pravděpodoně představí až koncem března.

Zdroj Phonearena, Slashleaks [1], [2], [3]

Diskuze (20) Další článek: T-Mobile Magenta 1: Sleva až 25 % z tarifu a až 15 GB dat navíc

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , , Huawei P10, Huawei P10 Lite, Huawei P10 Plus, Šup, Výřez, Honor / Huawei, MPx, #Huawei, Velký počet, Mít, Sup, Přisvětlovací dioda, Huawei P,