Huawei P30 Pro New Edition. Když chcete i letos Google služby, jinak to nepůjde...

Pokud se divíte, že Huawei v uplynulých měsících představil smartphony, v nichž používá Google služby, je to tím, že využívá stejné základní specifikace (zejména verzi Androidu a čipset), které doplní foťáky z jiným rozlišením, jinou kapacitou RAM, odlišným designem těla či jiným displejem. Huawei tak využívá hardware, který byl certifikován předtím, než byl čínský výrobce zařazen na černou listinu. A stejnou cestou půjde i Huawei P30 Pro New Edition, což bude reinkarnace loňského topmodelu s určitými úpravami.

Těmi nejvýraznějšími změnami bude zvětšení operační paměti a úložiště. Huawei P30 Pro New Edition bude k dispozici s 8 nebo 12GB RAM, k nimž bude vždy přiřazena 256GB interní paměť. Dalšími kosmetickými změnami projde i software. Zatímco na Huawei P30 Pro aktuálně běží Android 10 a EMUI 10, New Edition má hned po vybalení z krabice dostat nadstavbu EMUI ve verzi 10.1. Třetí změna, která se očekává, bude designová. Huawei, buď nepatrně upraví design telefonu, nebo alespoň vsadí na nové barevné varianty, aby se novinka odlišila od loňské „staré“ verze.

Pokud americká administrativa i nadále neumožní Huawei certifikaci nových smartphonů s Androidem, je recyklace starších modelů jednou z cest, jak zákazníkům i v letošním roce dopřát Google služby. Obdobnou cestou se již v lednu vydal např. P30 Lite New Edition. V opačném případě se musíte spolehnout na alternativní balík Huawei Mobile Services a na pokoutné shánění svých oblíbených aplikací v různých aplikačních obchodech a na internetu. Naše dojmy z hledání aplikací pro Huawei P40 jsme shrnuli v tomto článku.

První pohled na Huawei P30 Pro:

Zdroj Huaweicentral

Diskuze (1) Další článek: Herní Black Shark 3 míří do Evropy. Výrobce však zatím ceny úzkostlivě tají

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , , , Huawei P30 Pro, Verze, Huawei Mobile Services, EDI, Lite New Edition, Aplikace, Pro +, Internet, Jin, Huaweicentral,