Huawei P8 Lite (2017), Nova Lite nebo Honor 8 Lite? Čínská trojjedinost míří i do Česka

Huawei mělo vždy poměrně přehledné portfolio smartphonů, od loňska v něm ale začíná postupně dělat paseku. Začalo to uvedením řady Nova, která je jako pohrobek nerealizovaného prodloužení spolupráce s Googlem v nabídce tak trochu navíc, pokračovalo uvedením celkem čtyř různých submodelů v řadě Mate 9 a po novém roce tomu světová trojka nasadila korunu představením modelu Huawei P8 Lite (2017).

Nehledě na nesmyslný název – s logikou podobnou, jak kdyby Apple místo iPhonu 8 letos uvedl iPhone 6 (2017) – a fakt, že model těchto parametrů bude kanibalizovat ještě stále relevantní Huawei P9 Lite (recenze) a Honor 7 Lite (recenze), je kuriózní i situace, kdy na některých trzích bude uveden pod jiným názvem. Aby to nebylo málo zamotané, firma si nevystačí se jménem Huawei, někde to bude i Honor.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Takže abychom v tom měli jasno – Huawei P8 Lite (2017), Huawei Nova Lite a Honor 8 Lite jsou jeden a tentýž model, který si firma bude v různých zemích uvádět zřejmě podle toho, jak tam jsou jednotlivé podznačky nebo brandy úspěšné. Podle informací, které má MobilMania.cz k dispozici, to u nás bude stejně jako v sousedním Německu Huawei P8 Lite (2017) a do prodeje půjde za 6 990 Kč. Název Honor 8 Lite by se nám i vzhledem k designové podobě s Honorem 8 zamlouval víc, ale nedá se nic dělat.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Huawei P8 Lite (2017) je smartphone střední třídy se čtečkou otisků a skleněným provedením zad. Výrobce osadil tradiční 5,2palcový IPS panel s Full HD rozlišením. O výkon se postará procesor HiSilicon Kirin 655 spolu s 3 GB operační paměti. Uživatel má k dispozici úložiště s kapacitou 16 GB, které se dá rozšířit microSD kartou. Fotoaparáty disponují rozlišením 12 Mpx (zadní) a 8 Mpx (selfie). Baterie nabídne kapacitu 3 000 mAh. Argumentem pro koupi nového modelu a ne loňských variant Huawei P9 Lite nebo Honor 7 Lite bude nová verze Androidu 7.0 a nadstavby EMUI 5.1. Jinak jde jen o podobný hardware zabalený do jinak designovaného těla. 

Diskuze (11) Další článek: První krůčky s rozšířenou realitou můžete udělat i vy. Lenovo Phab 2 Pro je v prodeji

Témata článku: Honor, Huawei, , , , , , , , , , Hon, Lit, Mpx zadní, #Huawei, Brandy, Lít, Mir, Cin, Světová trojka, HiSilicon Kirin, Nov, Huawei P, Lite,