Huawei představí 3. listopadu další zařízení s duálním foťákem. Bude to Mate 9?

Huawei chystá další podzimní premiéru. Po představení dvojice smartphonů stylové řady Huawei Nova na veletrhu IFA 2016 v Berlíně to bude po pouhých dvou měsících další zařízení. Huawei v těchto dnech rozesílá pozvánky na akci, která proběhne 3. listopadu v německém Mnichově. Zde čínská jednička podle všech indicií ukáže nový vlajkový phablet Huawei Mate 9.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Očekávaná podoba Huawei Mate 9 (foto: weibo.com)

Načasování tiskové konference v podstatě odpovídá časovému rámci loňské premiéry předchůdce Huawei Mate 8, i když tehdy šlo pouze o čínskou verzi zařízení. Globální premiéra proběhla až začátkem ledna v rámci veletrhu CES v Las Vegas. Letos se Huawei rozhodlo pro konferenci v Evropě, což je pro média z našeho regionu jistě příznivá zpráva. Německo nejspíš proto, že novinka má opět obsahovat duální fotoaparát značky Leica, a zde je fotografická společnost doma.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Huawei Mate 9 má být opět špičkové zařízení, které nabídne vysokou výbavu zabalenou do velkého šestipalcového těla. Zatím není jisté rozlišení displeje, buď se dočkáme poprvé u Huawei 2K panelu, anebo firma ještě jednou zůstane u klasického FullHD rozlišení. Zařízení má pohánět procesor Kirin 960 z dílny Huawei. Na výběr budou podle twitterového účtu @playfuldroid celkem tři paměťové varianty – minimem bude 4 GB RAM + 64 GB vnitřního úložiště, dále bude existovat verze 4 GB RAM + 128 GB a prémiová varianta 6 GB RAM + 256 GB.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Celkem se má Huawei Mate 9 vyrábět v šesti různých barvách – černé, stříbrné, šedé, zlaté, hnědé a růžové. Ne všechny budou ovšem určeny pro globální trh. Tělo má být opět celokovové a na zádech zařízení nabídne kromě tradiční čtečky otisků také duální fotoaparát značky Leica, pravděpodobně ve stejném provedení jako mají modely Huawei P9 a P9 Plus. Vestavěná baterie má poskytnout kapacitu 4 000 mAh a Mate 9 poběží na nové verzi prostředí EMUI postaveném už na Androidu 7.0 Nougat.

Klepněte pro větší obrázek

Vizuál ukazuje ceny v čínských jüanech. Evropské ceny budou vyšší o DPH a případnou další marži. Pokud se do prodeje dostane například verze se 128 GB paměti, mohla by se u nás prodávat odhadem za 17 až 18 tisíc korun.

Diskuze (1) Další článek: Messenger Lite: Rychlá a úsporná verze zapomíná na vyspělý svět

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , Huawei Ascend Mate, Huawei Mate 8, Huawei Mate 9, Huawei Nova, Huawei P9, Huawei P9 Lite, Huawei P9 Plus, Očekávaná podoba, F +, Zář, Zařízení, Duální foťák, Mat, Huawei P,