Huawei představil dvě novinky v řadě základních smartphonů

Huawei po několika únicích a spekulacích oficiálně představil dva nové modely základní smartphonové řady Y. Novinky bude prodávat pod názvem Huawei Y3 II a Y5 II. Čínský výrobce vsadil na atraktivní design v několika barevných provedeních s plastovým zadním krytem, který připomíná broušený kov. Oba modely poběží na Androidu 5.1.1 Lollipop s nadstavbou EMUI 3.1.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei Y5 II obsahuje čelní blesk pro selfie

Lépe vybavený Huawei Y5 II nabídne pětipalcový HD displej, procesor MediaTek MT6735P, podporu LTE, 1 GB RAM, 8 GB vnitřního úložiště s možností rozšíření pomocí microSD karty, fotoaparáty s rozlišením 8 a 2 Mpx a baterii s kapacitou 2 200 mAh. Smartphone měří v pase 8,9 mm a váží 135 gramů. Do prodeje přijde v polovině roku a cena by neměla překročit 4 tisíce korun.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei Y3 II přijde v celkem pěti barvách

Nižší model Huawei Y3 II si vystačí s 4,5palcovým panelem o rozlišení 480 × 854 bodů. Procesor i paměti jsou stejné jako u většího sourozence a připravena bude i podpora LTE. Smartphone disponuje fotoaparáty s rozlišením 5 a 2 Mpx. V pase měří 9,9 mm, díky čemuž si baterie uchovala rozumnou kapacitu 2 100 mAh. V prodeji se objeví zároveň s Y5 II za cenu okolo tří tisíc korun.

Váš názor Další článek: Samsung vydal novou verzi hudebního skladatele Soundcamp

Témata článku: Huawei, , , , Huawei Y3 II, Huawei Y5, Huawei Y5 II, Novinky, Huawei P, #Huawei, Čelní blesk, Nov, Zak, SMA, Pře, Základ, Broušený kov, Atraktivní design,