Huawei představuje MediaPad T5 atraktivní cenou i výkonem

Společnost Huawei představila svůj nejnovější cenově dostupný tablet MediaPad T5. Tento model se vyznačuje nízkou hmotností a štíhlým tělem, které je plné moderních a uživatelsky přívětivých technologií.

MediaPad T5 disponuje 10.1 palcovým IPS displejem s Full HD rozlišením 1920 x 1200 pixelů a jemností 224 ppi. V kombinaci s poměrem stran 16:10 je MediaPad T5 ideální pro přehrávání Full HD videí. Duální stereo reproduktory dopřejí uživatelům solidní audio zážitek. Ačkoliv je tělo přístroje vyrobeno z odolného kovu, svou váhou (pouhých 460 gramů) příjemně padne do ruky.

O výkon přístroje se stará osmijádrový procesor Kirin 659, který umožní plynulý chod několika aplikací zároveň. Model je vybavený 2GB RAM a 16GB vnitřní pamětí. Tu lze ještě rozšířit o microSD kartu. MediaPad T5 běží na nejnovější verzi operačního systému Android 8.0 s nadstavbou uživatelského prostředí EMUI 8.0 s podporou sítě 4G, 3G, 2G a samozřejmě WiFi.

Výrobce myslel i na uživatele, kteří své zážitky rádi zvěčňují. Proto je tablet vybaven i 5Mpx fotoaparátem s automatickým zaostřováním. O selfie fotky se stará přední 2Mpx fotoaparát. Díky štědré kapacitě baterie 5100 mAh si může každý všechny tyto funkce a zábavu užívat dlouhé hodiny bez nutnosti nabíjení.

Díky svému zakřivenému tělu a nízké hmotnosti je MediaPad T5 uzpůsoben k příjemné manipulaci a problém mu nečiní ani dlouhá práce. Vývojáři ze společnosti Huawei zabudovali do tabletu 5 režimů, které zajistí ochranu vašeho zraku a sníží nároky kladené na oči. Tablet vás tak například sám upozorní a připomene ideální vzdálenost obličeje od zařízení (v případě, že je obličej od tabletu méně než 25 cm). Na základě toho umožní inteligentní ztlumení jasu displeje, popř. přechod do režimu, který filtruje modré záření.

Klepněte pro větší obrázek

Samozřejmostí ve výbavě jsou aplikace na úpravu a editaci dokumentů, GPS navigace, 3,5mm konektor pro připojení sluchátek nebo funkce Huawei Share. Ta umožňuje propojit tablet se smartphony Huawei nebo počítači s operačním systémem Windows a Mac. Díky tomu umožňuje bezdrátové a bezproblémové sdílení souborů mezi jednotlivými zařízeními.

Na českém trhu je Huawei MediaPad M5 dostupný v černé barvě. Doporučená maloobchodní cena činí 4999 Kč (WiFi verze) a 5699 Kč (LTE verze).

Další článek: Sledujte s námi odhalení prvního Samsungu se čtyřmi fotoaparáty