Huawei měl kvůli obchodní válce omezit produkci. Firma to odmítá, výroba prý pokračuje normálně

Dva týdny po zanesení Huawei na americký seznam zakázaných firem Entities List se zdá, že rychlé politické řešení není na pořadu dne, a tak čínský technologický gigant nasazuje krizový plán, aby eliminoval hospodářské ztráty.

South China Morning Post odkazuje na nejmenované zdroje, že Huawei snižuje objednávky u Foxconnu (montuje také pro Apple, Xiaomi a další). Továrna odstavila několik linek dedikovaných pro telefony Huawei a Honor. Stejné zdroje zároveň doplňují, že možnost flexibilně zvyšovat či snižovat objem objednávek je standardní součástí výrobního schématu a momentálně není jasné, zda je opatření krátkodobého nebo dlouhodobého charakteru.

Prezident značky Honor George Zhao na šanghajské premiéře Honoru 20 prohlásil, že firma sleduje a vyhodnocuje situaci. Uvedl, že si není vědom toho, že by firma snižovala objednávky. Dodal ale, že je zatím těžké říct, zda bude společnost schopná dosáhnout pozice smartphonové tržní jedničky v roce 2020 tak, jak to dříve deklarovala.

Aktualizováno o vyjádření Huawei:

Zvěsti o tom, že společnost Huawei v reakci na zařazení do „seznamu subjektů“ amerického ministerstva obchodu snižuje výrobu chytrých telefonů, musíme odmítnout. Objem naší výroby na globální úrovni je v normálu a nevykazuje významné odchylky v žádném směru.

Diskuze (3) Další článek: Xiaomi reklamuje prodejní čísla u analytiků. Agentury ho prý obraly o několik milionů kusů

Témata článku: Honor, Huawei, , , F +, Pro +, Ohrožení, Jednička, Big Tech, Vendor, China Morning Post, SCMP, Normal, Honor George Zhao, Zhao, Huawei a Honor, Standardní součást, Seznam subjektů, Objem objednávek, Normál, Pořad dne, Krizový