Huawei reaguje na prodloužení zákazu. Je prý hrozbou technologickému průmyslu

Americký prezident Donald Donald Trump prodloužil platnost zákazu obchodování s firmami na černé listině všem americkým společnostem až do 15. května 2021. A na té je mimo ZTE i Huawei. A právě tento čínský gigant na prodloužení banu ze strany americké administrativy reagoval do médií svým tiskovým vyjádřením.

Podle Huawei, ústy víceprezidenta Insternational Media Affairs, je prodloužení banu o další rok „svévolné a zhoubné“. Navíc se jedná o celosvětovou hrozbu celému technologickému průmyslu. Podle Huawei bude výrazně ovlivněn i celosvětový business s polovodiči, který v dlouhodobém výhledu vyústí ve zvýšení napětí a finanční ztráty, a přispěje ke zvýšené nedůvěře zahraničních společností směrem k americké vládě. Huawei dodává, že prodloužení zákazu poškodí i americké technologické zájmy.

Richard Yu, ředitel divize spotřební elektroniky Huawei se k prodloužení zákazu vyjádřil v čínské komunikační aplikaci WwChat. Podle jeho názoru jsou tvrzení o tom, že je Huawei „hrozbou národní bezpečnosti“ jen výmluvou USA pro to, aby i nadále mohla chránit svou technologickou dominanci. Reakce Huawei dává tušit, že cesta obnovení spolupráce s americkými firmami zamrzla na mrtvém bodě. Čínskému gigantovi tak nezbude nic jiného, než se ve smartphonech spolehnout na vlastní nadstavbu HMS nebo recyklovat starší modely, které byly certifikovány se službami Googlu byly ještě před udělením zákazu.

Via Bloomberg, TheVerge

Diskuze (29) Další článek: Honor ovládne chytrou domácnost. V globální premiéře ukázal desítku zařízení

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , Zak, Čínský gigant, Zákaz, Bloomberg, Rich, Prodloužení, Průmysl, Ban, Pro +