Huawei si patentoval displej srolovaný okolo telefonu. Vysunutím z něj udělá tablet

Společnost Huawei sice v poslední době mnoho smartphonů nevydalo, pomineme-li v Číně představený model P50. Přesto vývoj v oblasti mobilních telefonů rozhodně neukončilo a zkoumá nové cesty, jakými by chytré telefony mohla zase o kousek posunout. Před nedávnem jsme psali například o patentu smartphonu bez tlačítek.

Tentokrát Huawei přichází s ještě zajímavým konceptem, kterým je telefon s rolovacím displejem. Z patentu je patrné, že je ho displej je ve výchozím stavu ohnutý přes čelní stranu přes levý bok až na záda telefonu. V případě potřeby však lze displej vysunout pouze čelní strany do jedné plochy o velikosti tabletu. Rychlost vysunutí a opětovného „srolován” displeje by přitom mělo jít změnit podle potřeby. 

Server LetsGoDigital patenty zpracoval do povedených renderů, kde jako předlohu použil model Mate X2. Přestože jde pouze o patent, který vzbuzuje mnoho technologických otázek ohledně řešení konstrukce, nelze konceptu upřít jeho originalitu a také to, že vypadá skvěle. S něčím podobným v minulosti chtělo přijít LG, které nakonec segment telefonů opustilo. Uvidíme jak se zadaří Huawei.

Nedávno představené Huawei P50:

Diskuze (7) Další článek: Nejlepší aplikace pro tento týden: Co se děje ve vaší obci, výlety za studánkami a dávkování léků

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Telefon, Čelní strana, Displej, Vysunutí, Mobilní telefon, ? Displej,