Huawei Sound X je designový reproduktor s výkonem 60 W. V prodeji bude už brzy

Huawei představilo v uplynulých dnech vedle vlajkové řady smartphonů P40 také designový reproduktor Huawei Sound X. Čínská firma na jeho konstrukci spolupracovala s francouzskou značkou hi-fi audio techniky Devialet, reproduktor už mezitím stačil získat jednu z cen iF Design Awards. V Česku se nový bezdrátový reproduktor s výkonem 60 W začne prodávat ještě během letošního jara. Cenu bude výrobce s ohledem na kurz koruny teprve upřesňovat.

Reproduktor má čistý elegantní design a precizně zaoblené tvary. Lesklá část těla je vytvořena pomocí pokročilého nevodivého vakuového elektrolytického procesu, aby byl zajištěn kvalitní přenos a příjem signálu. Barevná RGB kontrolka na horní plošce zdánlivě mísí vyzařované světlo s okolím a vytváří prostor pro tzv. kaleidoskopický displej, kde najdeme dotykové symboly pro základní ovládací kontrolky.

Huawei Sound X obsahuje dva subwoofery, které dodávají silné basy s hloubkou až 40 Hz. Šest výškových reproduktorů umístěných rovnoměrně po obvodu 360° reproduktoru přenese zvuk až do výšky 40 kHz. Celkový výkon činí 60 W, přitom zařízení zůstává s cca 20 cm výšky a 3,5kg hmotností stále ještě relativně přenosné. Spolupráce s Devialet přinesla mimo jiné použití patentované technologie SAM (Speaker Active Matching), která pomáhá věrněji vykreslit hudbu.

Reproduktor přehrává zvuk prostřednictvím Wi-Fi. Je postaven na vlastní technologii EMUI 10.1 Multi-Device Control Panel, vyvinuté společností Huawei. Může přenášet bezztrátový streamovaný zvuk nebo se přes Bluetooth připojit k lokálnímu zařízení. Pro snazší práci se smartphony vlastní značky je do reproduktoru integrována funkce Huawei Share.

Váš názor Další článek: RECENZE: Samsung Galaxy S10 Lite – levnější alternativa k řadě Galaxy S20

Témata článku: Huawei, , , , , , Match, Huawei Sound, Pro +, Česká republika, Huawei Share, Zvuk, Výkres, DESI, Brzy, Sound, Kontrolka, Reproduktor