Huawei strčilo sluchátka do pouzdra od rtěnky. Je to nápadité a překvapivě i vkusné

Nová zcela bezdrátová sluchátka Huawei Freebuds Lipstick

Huawei si připravil překvapení a na akci ve Vídni představil i jeden nečekaný produkt – zcela bezdrátová sluchátka s pouzdrem připomínajícím rtěnku. Novinka má příznačný název Huawei Freebuds Lipstick a technicky vychází z již prodávaného modelu Freebuds 4. Prodávat se bude za necelých 7 tisíc korun, dostupnost pro český trh ale zatím nebyla potvrzena.

Samotná sluchátka jsou tzv. open fit konstrukce, mají tedy koncovky ve tvaru pecky a zcela neizolují zvukovod od okolí. Pomocí dotykové nožky lze tahovými gesty ovládat přehrávání hudby včetně hlasitosti. Uvnitř sluchátek je osazen 14mm dynamický měnič a membrána posilující basovou složku. Nechybí ani technologie aktivního potlačení hluku (ANC). Kvalitu hraní jsme zatím neměli možnost otestovat, ale očekáváme shodnou s Freebuds 4.

Ocelové pouzdro a magnety

Hlavní inovací je v tomto případě design pouzdra, které zároveň obsahuje i baterii. Dobíjí se pouze kabelově přes USB-C konektor umístěný na spodku „rtěnky“. Pouzdro je vyrobeno z nerezové oceli s pozlaceným efektem. Kvůli lesklé povrchové úpravě je magnetem na otisky prstů. Také sluchátka se do pouzdra vkládají pomocí magnetů. Aby byl efekt rtěnky co nejpřesvědčivější, zvolil Huawei jasně červenou barvu sluchátek.

Klepněte pro větší obrázek
Sluchátka přicházejí zabalená v elegantním balení

FreeBuds Lipstick jsou kompatibilní s jakýmkoli smartphonem s operačním systémem Harmony OS, Android nebo iOS, podporovat duální připojení a přepínání mezi dvěma zařízeními. Každé ze sluchátek váží pouze 4 gramy, hmotnost pouzdra je 85 gramů. Sluchátka vydrží hrát na jeden zátah zhruba 4 hodiny (bez zapnutého ANC), pouzdro přidá dalších 20 hodin. Nabití sluchátek v pouzdře trvá hodinu.

Diskuze (3) Další článek: Šikovné MagSafe nabíječky 3v1. Aneb jak naráz pohodlně nabít iPhone, Apple Watch i AirPods

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Vídeň, Pouzdro, Sluchátko, Rtěnka, Bezdrátová sluchátka, Magnet, Huawei Freebuds Lipstick, Africký národní kongres, Konstrukce,