Huawei vydává aktualizaci prostředí EMUI 9 i pro starší modely. Tady je jejich seznam

Huawei postupně aktualizuje své smartphony na novější verzi vlastního prostředí EMUI. To je sice postaveno na Androidu a využívá z něj mnoho funkcí, některé ale přidává navrch a liší se také grafikou a stylem ovládání.

Aktuální verzí nadstavby je aktuálně EMUI 9 postavené na Androidu 9. Číslování vlastní nadstavby Huawei v roce 2017 sjednotil s Androidem. V rámci každé generace EMUI jsou poté vydávány „desetinkové“ upgrady. Poslední verzí je nyní EMUI 9.1 dostupná na vlajkové modely řady P30.

Ani nižší nebo starší telefony ze stáje čínského výrobce ale nebudou o EMUI 9 ochuzeny. Huawei oznámil, že na českém trhu chystá aktualizaci pro následující modely: Mate 10 Pro, Mate RS, P20, P20 Pro, Nova 3, Nova 3i, Mate 9, Mate 9 Pro, Mate 9 Pro Porsche Design, P10, P10 Plus, P20 lite a P Smart.

Aktualizace proti verzi EMUI 8 přináší ovládání jednou rukou nebo navigaci gesty. Vyvolat update lze přímo v telefonu v nabídce Nastavení –> Aktualizace softwaru. Huawei odhaduje, že globální počet uživatelů, kteří upgradují z EMUI 8 na EMUI 9, dosáhne do konce června 100 milionů.

Ukázka prostředí EMUI 9 nad Androidem 9 Pie:

Diskuze (28) Další článek: Levná Nokia 2.2 bude v programu Android One a dostane i výměnné kryty

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Ukázka prostředí EMUI, Model, Pro +, Aktualizace, Verze, Mást RS, Prostředí, Starý model,