Huawei vyrobilo nový procesor Kunpeng 920. Pohánět bude servery v datových centrech

Huawei pokračuje ve vývoji polovodičových komponent. Po řadě mobilních čipsetů Kirin a modemů Balong představuje nový procesor Kunpeng 920, který je určen pro provoz serverů cloudových služeb a datových center. Procesor využívá architekturu ARM a je vyroben 7nm technologií.

Klepněte pro větší obrázek
Kunpeng 920 integruje čtveřici čipů

Na vývoji procesoru spolupracovala Huawei se společností Intel. Kunpeng 920 má poskytnout vyšší výpočetní výkon pro datová centra a snížit spotřebu energie. Proti blíže nespecifikované konkurenci je procesor údajně až o 30 % úspornější. V procesoru je integrováno 64 jader taktovaných na frekvenci 2,6 GHz. Využit je 8kanálový řadič pamětí DDR4.

Kromě procesoru představila čínská společnost nový server TaiShan, ve kterém se bude Kunpeng 920 nacházet. Na tomto serveru poběží i cloudové služby společnosti Huawei.

Diskuze (35) Další článek: O-Infinity a 48Mpx foťák ISOCELL. Hisense opisoval a nakupoval od Samsungu

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Polovodičová komponenta, Procesor, Nový server, Čínská společnost, Server, Balong, Mobilní čipset, Cloudová služba, Nový procesor, Datový centr, Pro +, Kirin a modem Balong, Cent, Centr, Datové centrum,