Huawei Watch GT 2 Pro získaly nové funkce. Hladinu kyslíku v krvi umí měřit kontinuálně

Huawei pracuje na vylepšování funkcí hodinek Watch GT 2 Pro. Před časem se jejich schopnosti rozšířily o možnost instalovat doplňkové aplikace a zařadily se tak z kategorie sport testerů plnohodnotně do segmentu chytrých hodinek. Nyní čínský výrobce v rámci softwarové aktualizace 10.1.3.12 odemyká funkci měření kyslíku v krvi na kontinuální snímání. Aktualizaci provedete pomocí smartphonu a aplikace Zdraví.

Měření hladiny kyslíku v krvi (SpO2) je u současných hodinek poměrně běžnou funkcí, kontinuální měření ale zase tak časté není. Obvykle je nutné funkci spustit ručně. Huawei Watch GT 2 Pro umí okysličení krve měřit na pozadí v průběhu celého dne i noci. V rámci této funkce lze nastavit alarm, který upozorní na příliš nízké hodnoty SpO2 (85, 80 nebo 75 %).

Odčerpání vlhkosti a použití s běžeckým pásem

V aktuální verzi firmwaru přibyla ještě jedna funkce speciálně pro hodinky spárované s HMS telefony, tzn. telefony značky Huawei nebo Honor bez služeb Googlu, které místo toho spoléhají na Huawei Mobile Services. U nich přibyla možnost hodinky na noc uspat. Během této doby se nezobrazují žádné notifikace a hodinky ani nereagují na natočení zápěstí. Systém se automaticky opět aktivuje až ve chvíli, kdy se uživatel probudí.

V nastavení je nově také funkce Odčerpat. Ta má hodinky po plavání zbavit případné vlhkosti, která do otevřené části pouzdra mohla vniknout. Jak ovšem tato funkce v praxi pracuje, výrobce neupřesnil. Vylepšení se již dříve dočkala i samotná aplikace Huawei Zdraví, která venkovní sportovní výkony také zakresluje do mapy. Mezi zatím experimentálními funkcemi aplikace Zdraví najdete možnost použít telefon a hodinky společně s chytrým běžeckým pásem.

Podívejte se na video recenzi hodinek Huawei Watch GT 2 Pro:

Diskuze (14) Další článek: Realme poodhaluje nový top smartphone Race. Jako jeden z prvních dostane Snapdragon 888

Témata článku: Huawei, , , , , , Pro +, Funkce, Nová funkce, Huawei Zdraví, Huawei Mobil Services, Huawei Watch GT, Aplikace, Krev, F +, Kyslík, Hladina, Watch, Watch GT, Vylepšování,