Hudba a video bez reklam, na pozadí a offline. YouTube Music a Premium teď můžete mít i v Česku

Google spouští novou hudební službu YouTube Music. Jde o přímou konkurenci pro Spotify, výhodou má být nejbohatší katalog na světě, který kromě oficiálně vydaných alb obsahuje také koncerty, remixy, covery atd. Cokoliv najdete na YouTube, můžete přehrát i v aplikaci YouTube Music (Android/iOS/desktop) – jen zvuk, aniž byste museli stahovat datově objemné video. A naopak – posloucháte song a chcete k němu vidět video? Přepnutí je otázkou jediného klepnutí na displej. Velkým lákadlem pro českého uživatele má být velké množství české hudby.

YouTube Music můžete používat zdarma, ale s reklamami. Těch vás za 149 Kč měsíčně zbaví YouTube Music Premium, dalšími bonusy jsou přehrávání na pozadí a uložení hudby/videí do telefonu. Za 229 Kč měsíčně je YouTube Music Family Plan pro až šest rodinných příslušníků.

Nová služba díky sofistikovaným algoritmům doporučuje uživateli hudbu nejen podle žánru, ale i podle toho, čemu se zrovna věnuje, kde se nachází a co se právě děje ve světě. Skvělé je i pokročilé vyhledávání na bázi strojového učení. Díky němu je možné dopátrat se skladby, i když neznáte ani název, ani autora. Obvykle stačí úryvek textu...

YouTube Premium a YouTube Originals

Novinek je více, služba YouTube Premium rozšiřuje benefity YouTube Music Premium na celý obsah YouTube. Tzn. umožní uživatelům poslouchat na pozadí, stahovat videa a sledovat bez reklam celý obsah platformy YouTube, nejen hudbu. Zpřístupní také pořady a filmy z dílny YouTube Originals (např Cobra Kai, Origin, Wayne, F2 Finding Football nebo Weird City).

YouTube Premium měsíčně stojí 179 Kč a až se šesti rodinnými příslušníky ji lze sdílet za 269 Kč na měsíc v rámci Family Plan.

Diskuze (28) Další článek: Testlab: Srovnávací test smartphonů s Androidem a cenou do 6 500 Kč

Témata článku: Google, , , , , , , , , , Hudba, TED, Celý obsah, Pře, Wayne, Pozadí, Česká republika, Song, YouTube Music Premium, REMIX, Mít