Hudba v mobilu: velký přehled telefonů s MP3 přehrávačem

Chcete také poslouchat MP3 ze svého mobilu? Stačí si vybrat z velmi pestré nabídky telefonů, které to umožňují. Anebo se vyplatí koupit samostatný MP3 přehrávač? Náš přehled hudebních telefonů vám udělá jasno.
Kapitoly článku

Samsung

Samsung má v současné nabídce tři mobily, které lze použít jako MP3 přehrávač – černý vysouvák D500E, ženské zaoblené véčko E530 a atraktivní véčkový Samsung E720. Poslední jmenovaný model má dokonce speciální tlačítka na předním krytu pro ovládání MP3 přehrávače.

Samsung D500E Samsung E720 Samsung E530

Největším nedostatkem ve všech případech je omezená paměť. Telefony sice nabízí 96 MB, resp. 80 MB vnitřní paměti, ale to stačí pro uložení jednoho běžného alba. Abyste jej do telefonu mohli rychle a pohodlně nahrát, musíte si pořídit USB kabel, jinak jste odkázání na pomalý infraport nebo Bluetooth. Slot pro paměťové karty by se velmi hodil, toho se však dočkáme až u chystaného modelu D600. Další nevýhodou je aplikace přehrávače, kterou nelze pustit na pozadí a s telefonem dále pracovat.

Jako mobily pro přehrávání hudby se tedy Samsungy příliš nehodí. Všechny tři modely jsou ale jinak vemi dobře vybavené telefony s cenou kolem devíti tisíc korun.


Siemens

U svých nových modelů nabízí MP3 přehrávač i Siemens. Nabízel ho již dříve u svého chytrého telefonu Siemens SX1, ten se už ale neprodává. Vybrat si tedy můžete buď Siemens CX75 s cenou lehce převyšující šest tisíc, nebo odolný model M75 o tisíc korun dražší.

Siemens CX75 Siemens M75

V obou případech vám bude k dispozici jednoduchý přehrávač, který si opět neporadí s přehráváním adresářů a nutí ke zdlouhavému vytváření playlistů. Jeho další velkou nevýhodou je fakt, že podobně jako u Samsungů nedokáže pracovat na pozadí. Sluchátka jsou opět jen obyčejná, špuntová a zvuk nijak nenadchne, nicméně při cestách autobusem postačí. O dostatek paměťového prostoru se starají paměťové karty typu RS-MMC.


Sony Ericsson

Kromě svého elitního zástupce W800i má Sony Ericsson v nabídce i další telefony s přehrávačem hudby. Jsou jimi především bratrské modely K750i a D750i. Nabízejí téměř stejný komfort jako model W800i, chybí ovšem redukce na klasický sluchátkový konektor jack 3,5 mm a velká paměťová karta v balení. K telefonům dostanete kartu s kapacitou 64 MB a adaptér si budete muset dokoupit. Oproti hudebnímu modelu mají výhodu především v ceně, která se v obou případech vejde do deseti tisíc korun. Vymoženosti v podobě kvalitního displeje, dvoumegapixelového fotoaparátu a například Bluetooth zůstaly zachovány.

Sony Ericsson K750i Sony Ericsson D750i

K poslechu hudby můžete použít i oblíbený komunikátor P910i, který je vybavený operačním systémem Symbian UIQ. Pokud vám nebude vyhovovat vestavěný přehrávač, můžete si koupit a nainstalovat nějaký jiný. K telefonu dostanete sluchátka kombinovaná s handsfree sadou, která se zapojují do konektoru jack 2,5 mm. Telefon se prodává za čtrnáct tisíc korun a je to především pracovní nástroj s výbornou výbavou, který se chlubí velkým dotykovým displejem.

Sony Ericsson P910i 


Z nabídky operátorů

V nabídkách Eurotelu a T-Mobilu můžete narazit na přístroje, které také zvládají přehrávání hudby. Jedná se o komunikátory Eurotel DataPhone III a T-Mobile MDA III a Compact. Jsou to poměrně drahé přístroje určené především pro práci a jen kvůli přehrávání hudby si je zřejmě nekoupíte. Za zmínku stojí snad jen MDA Compact s cenou dvanácti tisíc, který konkuruje běžným smartphonům. Je vybaven operačním systémem Windows Mobile a lze do něj vkládat paměťové karty SD/MMC.

   

U Eurotelu se pak za čtrnáct tisíc nabízí přístroj označený jako Smartphone II. Jedná se o chytrý mobil s operačním systémem Windows Mobile. Přehrávač hudby je tedy rovněž z produkce Microsoftu, ale můžete jej nahradit nějakým jiným. Jako úložiště hudby slouží paměťové karty miniSD.

Eurotel Smartphone II 

Témata článku: Motorola, Nokia, Samsung, , Eurotel Dataphone III, Eurotel Smartphone, Eurotel Smartphone II, Motorola E398, Motorola MPx200, Motorola MPx220, Motorola Rokr E1, Motorola V635, Nokia 3230, Nokia 6230, Nokia 6230i, Nokia 6260, Nokia 6260 slide, Nokia 6630, Nokia 6681, Nokia 7610, Nokia 7610 Supernova, Nokia 9300, Nokia N90, Nokia N91, Nokia N91 8GB