Hyper-příležitostné hry jsou trhákem mezi mobilními hrami. Odkud se vzaly?

Víme, co si myslíte. Jak může být hra zároveň hyperaktivní a příležitostná? Upřímně řečeno, nejedná se o hyper a příležitostné. Jsou prostě hyper-příležitostní. Bez ohledu na to, kolik času máte, hyper-příležitostné hry zaplní všechny mezery.

V dnešní době je tento žánr považován za jeden z nejpopulárnějších v odvětví mobilních her. Jste překvapení? Dobře, úspěch nepřijel přes noc, hry se stávají mnohem lépe známými pomalu. Tedy, dnes probereme klíčové prvky jejich úspěchu, včetně historie a mechaniku her.

Co jsou hyper–příležitostné hry?

Hyper-příležitostné hry jsou obvykle akční tituly, které byly navrženy tak, aby přitahovaly co nejširší publikum. Tyto hry se velmi snadno učí a navigují, používají minimální rozhraní a herní smyčky. Protože hry jsou tak snadno ovladatelné, hráči se začnou ve hře cítit pohodlně. Není třeba trávit hodiny plánováním složitých strategií nebo porozuměním struktuře hry.

V případě hyper-příležitostných her jsou cíle jasné a jednoduché, obvykle dosažitelné v krátké době. To bylo provedeno úmyslně, aby uživatelé mohli hrát při dojíždění nebo v čekárně u lékaře. Také, jak jsme již zmínili výše, nevyžadují závazek, jako je návrat každé 3 hodiny k dokončení úkolu. Hyper-příležitostné hry jsou navrženy tak, aby nedocházelo ke stresu a frustraci, takže se uživatel může bavit v krátkých obdobích.

Historie hyper-příležitostných her

První hyper-příležitostné hry sahají do roku 1969. V té době se jim neříkalo hyper-příležitostné hry, ale splňovaly většinu dnešních kritérií. Hry Space Travel a Pong se snadno naučily a používaly. Počítače, televizory a video konzole byly ovšem skutečným luxusem, díky čemuž byly příležitostné hry méně běžné.
Později se objevily další známé tituly, jako například Pac-Man (1980) a Tetris (1984), které jsou považovány za originální hyper-příležitostné hry. Obě jsou ostatně populární dodnes.

Mechanika

Tedy, jaká je mechanika těchto jednoduchých her? Ve skutečnosti existuje 5 aspektů mechaniky.

  1. Čas: Hry s touto mechanikou jsou ty, ve kterých má hráč omezený čas na provedení tahu nebo riskuje ztrátu.

  2. Agility: Hry, které používají mechaniku agility, jsou ty, které vás nutí jednat velmi rychle a obvykle zachytí nějaký druh předmětu.

  3. Puzzle: Žánr puzzle je nejoblíbenější z příležitostných her a je zábavný způsob na mentální výzvu.

  4. Změna směru: V těchto typech her se hráči musí pohybovat po stopě nebo odstoupit, když se nebezpečí blíží.

  5. Spojení: U tohoto typu mechaniky musí hráči obvykle kombinovat nebo měnit buňky. Nejlepší příklad? Candy Crush.

Hyper-příležitostné hry z knihovny GameMine

Náš katalog her se skládá z více než 1000 titulů a samozřejmě mezi nimi najdete i několik mimořádných hyper-příležitostných her. Jaké jsou naše oblíbené?

Candy Bubble

Jednoduchá hra, která používá spojovací mechaniku!

Cut the rope

Zábavná hra, která využívá obratnost!

Powerpuff Girls

Pokud jste byli fanoušky animovaných filmů, budete z této hry, která používá mechaniku spojování, nadšení!

V našem herním katalogu je mnoho dalších možností, kde najdete více než 1000 titulů, z nichž si můžete vybrat. Přístup ke všem hrám získáte i v rámci výhodného předplatného: více zde.

Další článek: Květnový cashback je tady! Samsung v nelehké době vrátí zpět až 6 tisíc korun