IBM převáděla hlasové ovládání Palmu

IBM, která je mimo jiné známa svým pokročilým systémem rozpoznávání hlasu ViaVoice, demonstrovala zařízení pro ovládání Palmu III hlasem.
IBM, která je mimo jiné známa svým pokročilým systémem rozpoznávání hlasu ViaVoice, demonstrovala zařízení pro ovládání Palmu III hlasem. Malá krabička, která se podobně jako jiná rozšíření Palmu přicvakne na zadní stranu Palmu, obsahuje ovládací systém ViaVoice s podporou zabudovaného procesoru od NEC. Pomocí přístroje se dá Palm ovládat běžnými hlasovými povely a také lze převádět text na obrazovce Palmu do mluveného slova. Systém podporuje až 500 hlasových povelů, což by mělo na základní ovládání systému bohatě stačit.

IBM nicméně tento produkt předvedla jen jako technologický kousek, nikoli jako výrobek určený k prodeji. Navíc ani IBM nepředpokládá, že by případně vyráběla i potřebný hardware. Počítá pouze s licencováním softwarového řešení s tím, že hardware si bude muset případný zájemce vyrobit sám.

Pochopitelně ViaVoice je co k čemu jen na angličtinu, na češtinu něco podobného není. Nicméně operační systém Palmu stále anglický je, takže to by zase tak moc nevadila. Přesto se domnívám, že ovládání Palmu hlasem není zase tak žhavé. On se totiž ovládá velice svižně už jen s tradičním perem a hlasové ovládání mi opravdu ještě nikdy nechybělo.

Váš názor Další článek: PDA s Linuxem – zatím nepřesvědčivý start

Témata článku: , , , , Ovládání, Pře, Pokročilý systém, Hlas