ICQ Balls 'n' Walls a pocta Wolfensteinu (Java hry)

Zahrajte si další hru, kterou dobře znáte z ICQ. Jestli rádi zavzpomínáte na časy Wolfensteina a Doomu, vyzkoušejte hru Overtaker.

Závisláci na internetovém messengeru ICQ, jenž je překvapivě nejpopulárnější právě u nás a na Slovensku, si určitě smlsnou na další hře, která z ICQ přestoupila i do mobilů. Vyznavače klasických stříleček z dob prvního Wolfensteina a Doomu potěší mobilní pocta The Overtaker 3D. Stratégové se tentokrát uplatní ve věžovce Tower Wars, logické myšlení procvičíte ve hře Shifters. Podle návodu v závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda je vybraná hra určena pro váš telefon.

ICQ Balls 'n' Walls

Balls’n’Walls je v pořadí již čtvrtá hra z oblíbeného komunikátoru ICQ, která se dostává na mobilní telefony. Úkolem je odkrýt obrázek na pozadí a to tím způsobem, že budete odrážet míček podobně jako v PC klasice Arkanoid. K tomu ale tentokrát neslouží posuvná plošina, která by různými bonusy získávala vylepšené vlastnosti, ale míček se odrazí vlivem aktivovaného silového pole od všech čtyř stěn. Postupně míčků přibývá a hra tak nabírá na obtížnosti. Proto se vyplatí sbírat bonusy, které vám snažení ulehčí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

K dispozici jsou celkem tři módy. Kromě klasického, který není ničím výjimečný, je to tzv. impulzivní hra, kde se rychlost míčků mění podle toho, jak dlouho máte stěnu aktivovanou, a dále cílená hra, ve které délka aktivace stěny ovlivňuje pro změnu úhel odrazu. To jsou ale jen drobné rozdíly, a tak vás dříve nebo později začne stereotyp hry nudit. Zpestřením představují nejrůznější bonusy, které vám mohou pomoci, ale někdy i uškodit. Body navíc si hra nepřipisuje ani za zpracování, které neohromí po vizuální ani zvukové stránce. Grafika je průměrná a dotěrné zvuky je snad lepší ani nezapínat. Pokud jste ale získali návyk na hru z ICQ, nejspíš vás bude bavit i na mobilu.

ICQ Balls 'n' Walls (arkáda):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HDMDD na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Tower Wars: Time Guardian

Jeden z prvních úspěšnějších pokusů, jak dostat věžovky do mobilu, přichází v podobě hry Tower Wars: Time Guardian. Že nevíte, o co se jedná? Flashové hry-věžovky mají svůj původ na internetu, kde se staly velmi populárními. Hráč se dostává do role, kdy jeho úkolem je uchránit vždy nějaký kus opuštěné cesty. Ochránit se dá pouze tak, že po jejich stranách bude stavět útočné věže – některé plné lučištníků, jiné plné ohnivých koulí, ostatní v moci magie. Zlom nastává ve chvíli, kdy se po cestě začnou procházet nepřátelští bojovníci a chtějí se dostat na druhou stranu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Nyní nastává ta nejvíce taktická část, kdy musí hráč z omezených prostředků nakupovat věže a hlavně je umisťovat tak, aby zvládaly ničit neustále příchozí nepřátele. Za jejich zničení hráč získává kredity navíc, vylepšuje vybavení věží a tak se celý proces opakuje. Vývojáři stojící za titulem Tower Wars skvěle zpracovali hratelnost, která je skutečně skvělá. V podstatě pouze vzali osvědčený koncept, implementovali vše potřebné (mnoho druhů věží, jejich možná vylepšení či hned několik módů hry) a vše zabalili do slušivého kabátku. Grafika je zvládnutá na jedničku a znalci klasických věžovek se u hry budou určitě dlouhou dobu bavit.

Tower Wars: Time Guardian (strategická):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HLHEC na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

The Overtaker 3D

Pamatujete na první počítačové střílečky? Hry Wolfenstein či Doom jsou dnes již legendami, a tato novinka je jim svým způsobem poklonou. First-person střílečky ještě stále nejsou žánrem, který bychom na mobilech potkávali často. Proto jsme rádi vždy, když se nějaký takový titul objeví. The Overtaker 3D patří určitě k povedenějším titulům. Prostředí je totiž opravdu plně trojrozměrné a to nikoliv na úkor rychlosti hry. Textury jsou přitom docela ostré a hrany nejsou vůbec zubaté. Na druhou stranu, co do objektů je prostředí chudé a třeba nepřátelé (a stejně tak zbraně) jsou ztvárněny velmi jednoduše.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Ve hře představujete malého robota, který dokáže omámit a následně ovládnout nepřítele. Prostě se do něj převtělí a na chvíli získá všechny jeho schopnosti a vybavení. Pokud jste okusili hru Geist, pak asi víte, o čem je řeč. Robot je malý, velmi rychlý a dostane se do každé škvíry. Dále disponuje paralyzérem a detektorem tepla, díky němuž vidí skrz zdi. Jakmile se však vtělíte do vojáka, hra se neúměrně zpomalí. Nejde o technickou záležitost, ale o volbu vývojářů. Pokud se potřebujete někam prostřílet, tak „obsadíte“ nejbližšího vojáka a když je potřeba někam vlézt, stisknete jednoduše tlačítko se symbolem # a přenesete se opět do svého plechového těla. A jestli pořád nechápete, co dělají roboti v období 2. světové války, pak vězte, že se to včas dozvíte v rámci dvanácti misí, které hra nabízí.

The Overtaker 3D (akční střílečka):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HRAYG na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Shifters

Pokud se hned ze začátku ptáte co nebo kdo jsou shifteři, pak vězte že se jedná o obyčejné barevné čtverce osazené tu jedním, tu dvěma očima, které na pohled připomínají některou z Příšerek s.r.o. v hranatém provedení. Jestli se ale těšíte na podobně brilantní grafickou animaci jako z dílen studia Pixar, pak vás asi zklamu. Jednoduchá 2D přesouvačka probíhá na čtverci 8 × 8 a jak už z názvu vyplývá, budeme dělat škatule-škatule.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Shifters jsou hrou, která má prověřit vaše logické uvažování. Jde o to poskládat k sobě stejnobarevné čtverečky, a to tím způsobem, že vyměňujete pozice čtyř kostiček vedle sebe rotací. Občas narazíte na zpestření v podobě bonusu, který vyhodí do povětří půlku kostek na ploše a přičte vám navíc nějaké ty body. Grafika spíše než nějakými efekty zaujme hlavně svou barevností, proto by hra mohla nalézt zalíbení u mladších hloubavějších hráčů.

Shifters (logická):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HHJUV na číslo 900 09 50 (cena 50 Kč)

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 9:00–17:00).

Diskuze (1) Další článek: Sony Ericsson W902: u nás ne, na Slovensku ano. Na cenu se raději neptejte

Témata článku: , , , ICQ, Pixar, Povětří, WoL, Osvědčený koncept, Wolfenstein, Pocta