IKEA ukázala úžasnou aplikaci, která jednou nahradí papírové návody na stavbu nábytku

Ne, nepřestanou hned dávat klasické papírové návody ke svým skládačkám, bude to alternativa. A je to další důkaz toho, že si v IKEA rádi hrají s moderními technologiemi. Vždyť zrovna o víkendu jsme vítali novou platformu pro rozšířenou realitu na Google Androidu a aplikace, která umístí 3D model nábytku z katalogu IKEA, byla jednou z našich ukázek.

Kromě toho, že jde o efektní hračku pro technoidy to může být opravdu působivá pomůcka pro všechny, kterým chybí prostorová představivost. Aplikace Assemble AR je zatím pouze koncept.

Digitální návrhář Adam Pickard ve videu ukazuje, jak by šlo tuto technologii využít i pro sestavování nábytku. Jednalo by se o jakýsi interaktivní manuál, který se ukotví k vaší podlaze a vy jej můžete donekonečna obcházet, prohlížet ze všemožných úhlů a vzdáleností. Stačí podržet telefon nad součástkami a instrukce se zobrazí přímo v místě, kam patří.

Váš názor Další článek: Pokémon Go konečně dostane denní úkoly. První se objeví již koncem týdne

Témata článku: , , , , , , , Návod, Skládačka, Moderní technologie, Papírový návod, Kter, Nábytek, Stavba, Aplikace, Nová platforma, Úkaz,